h

Van het plakfront....

8 februari 2010

Van het plakfront....

Irma en Frank behoren tot het (indien nodig dagelijks) actieve plakteam van de SP. Irma doet verslag van een laatste inspectieronde. De FOTO's volgen spoedig.

Zondag is het laatste SP-loze verkiezingsbord in Heerlen gevonden en beplakt. Alle borden zijn dus nu voorzien van onze prachtige, duidelijke posters. Onze posters vallen al van verre op en hebben geen overbodige informatie.

Het is altijd weer leuk om een beetje verder te denken bij de plakmethoden van andere partijen. Zo heeft de Stadspartij Heerlen hun posters niet alleen met lijm, maar ook met nietjes bevestigd. Zijn ze bang door de mand te vallen?

De trotserige partij heeft het helemaal grondig aangepakt, met dubbelzijdig tape. Ik heb nu al medelijden met de arme gemeentewerker die dat weer moet verwijderen, maar daar denkt TOH helemaal niet aan. Een enkeling heeft getracht die ambtenaar alvast te helpen, maar het valt blijkbaar niet echt mee die troep te verwijderen. Groen Links gebruikt nog milieuvriendelijker lijm dan ons SP-aardappelzetmeel. De posters vallen er overal gelijk weer af. Leefbaar Hoensbroek heeft slechts 1 poster met slechts 1 naam, Lijst Hummel. Heerlen leefbaar met Rein Hummel? Het CDA was ons net voor met plakken, de lijm was nog nat, en dat op zondag! Hart-Leers heeft eerder de slogan van Obama gestolen, nu hebben ze stem wijzer van Maarten gejat. Lekker orginele partij dus, dat beloofd niet veel. De muizen van de Ouderenpartij plakken op ieder bord in een ander vakje, is ook moeilijk onthouden: nr 7. Bij de PvdA telt iedereen mee. Ik hoop dat Plasterk dat ook weet, zodat hij de basisbeursen in stand laat. De VVD heeft dat ordinaire geplak niet nodig blijkbaar, we hebben geen poster van ze gevonden. De NVU durft nog niet zo goed, zijn nieuw, weten nog van niks.

En dan de SP. Keurig ieder bord in Heerlen en Hoensbroek beplakt in vakje 1. Campagnemensen lopen er lekker warmpjes bij dankzij sjaal, wanten en mutsen van de partij. Geen enkel geklaag over de kou, kwestie van gewenning. Alweer een originele slogan JIJ SP IK SP WIJ SP, want zeg nou zelf, we moeten het samen doen in Heerlen.

Niet kletsen maar doen!

U bent hier