h

Volkskrant: SP-college voor lagere lasten

25 februari 2010

Volkskrant: SP-college voor lagere lasten

In de Volkskrant stond vandaag een opvallend artikel:

Lasten snel hoger door GroenLinks en D66

De lokale lasten zijn sinds 2006 het sterkst gestegen in gemeenten waar D66 en GroenLinks in het college van B en W zaten...

In het artikel volgt een analyse over de stijging van lokale lasten van Nederlandse gemeenten, en de aanwezigheid van bepaalde partijen in de colleges van die plaatsen. De gemiddelde stijging van de lasten per huishouden bedroeg over de jaren 2006 - 2009 55 euro, in Heerlen bedroeg deze stijging een kleine 38 euro. Daarmee zit Heerlen dus 17 euro onder het landelijk gemiddelde!

Verderop schrijft de krant bovendien:

Opvallend genoeg gaat de aanwezigheid van SP-wethouders in het college niet gepaard met een grote lastenstijging. In de gemeentes waar de SP actief [was in het bestuur,] nam de belasting op huizen, de OZB, zelfs het minste toe.

Opvallend is dat juist SP-wethouders druk bezig zijn met het behoud van publieke voorzieningen en deze veelal op wijkniveau proberen te organiseren. Dat dit voor de burger geen negatieve financiele gevolgen hoeft te hebben blijkt uit dit onderzoek. Sterker nog: veel mensen en bedrijven blijken financieel juist beter af te zijn met de SP in het college!

Meer weten?
Lees hier het hele artikel op Volkskrant.nl

U bent hier