h

Week van Ben

15 februari 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal op het SP-huis gebeurde.

Beste lezers,

Genieten jullie van het carnaval? Dat lijkt me beter dan die zurigheid op het weblog (buiten de vele humor).

Gelukkig hebben we een andere burgemeester, een heel ander typ dan de vorige, lijkt me. Er is nogal ophef geweest over priv?zaken van Depla. Het zou wel eens een hele goede zet zijn, en hij is tamelijk jong. Men moet eens ophouden met dat roddelen, als je mensen moet beoordelen wat zij priv? gedaan zouden hebben dan kun je van vele mensen een boek schrijven.

Laten we het dan hebben over echte zaken zoals de Sinterklaasaffaires en andere christelijke avonturen, die schaden namelijk wel direct de gemeentes en hun inwoners.

Als burgemeester moet je ook tegen een stootje kunnen! Sommige zijn nog roomser dan de paus, vooral die van het CDA: wie zonder zonde is, werpe de eerste steen. Er zou ook gelekt zijn. Wie heeft er belang bij?

De SP heeft al op verschillende plaatsen gestaan met folders, na het carnaval gaat het hard. Verheug me al op de nieuwe dingen die gaan komen op het weblog, dat gaat lachen worden. In de stad hebben we al leuke gesprekken gehad met de bewoners, dat is natuurlijk het leukste.

In de komende weken kan men onze nieuwe kraam bewonderen, deze ziet er erg leuk uit. De rode jassen vallen behoorlijk op in de sneeuw, ook de affiches, deze zie je nog van uit mars. Dat rode springt er goed uit. Zoals het affiche is, zo is de partij. Moet zeggen, er wordt heel netjes geplakt, wat is men toch braaf. Ik heb al gehoord dat men deze komt controleren en inzegenen.

In Hoensbroek hebben we goede reacties gekregen. Het zal druk worden als Jan Marijnissen naar Amicitia komt, in Hoensbroek.

De aanval op de SP zal harder en vuiler worden, dat is ook niet vreemd als je zelf niks te melden hebt. We zijn eenmaal in Heerlen de grootste, het college en de fractie doen het ook goed. Er is ook veel jaloezie, daar ben ik overtuigd van. Vraag mij ook af, wie zou het beter moeten doen? Wie kan het beter doen dan deze degelijke wethouders die er nu zitten?

Zeker, in de politiek is alles mogelijk. Toch, ik ben optimistisch, van nature al, ik heb natuurlijk ook tegenslagen gehad, maar waar ik niet tegen kan, dat zijn leugens. Valt mij ook vaak op, dat nogal wat mensen zomaar alles voor waar aannemen, zonder bij na te denken of het wel klopt. Om na te denken hoef je niet voor geleerd te hebben, ze eens iemand, en zo is het.

Zondagmorgen om 6.45 heb ik met Frank om het station en de weg naar Heerlerbaan, posters en ander campagnemateriaal gaan ophangen. De sneeuw was nog zeer wit en wij ook. Ik moet zeggen, het ziet mooi uit het sneeuwlandschap.

Deze week gaat de nieuwe tribune weg, daar ligt ook een affiche in. Beste leden, willen jullie deze ook aan het raam plakken? Bedankt!

Zou zeggen, we gaan ervoor!

Wens jullie een amusante carnaval!

Carnavaleske groeten, Ben Tarici

U bent hier