h

Week van Ben

2 april 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Beste mensen,

Heeft een tijdje geduurd, maar jullie hoeven niet meer te huilen. Hier ben ik weer!

Zo, de coalitie is rond, nu moeten de leden van de SP in Heerlen het nog goedkeuren. Ik hoop dat de samenwerking goed verloopt. Het gaat om de vooruitgang van Heerlen die al jarenlang is ingezet, behalve door de azijnzeikers.

De strijd van de schoonmakers gaat ook door, want het aanbod van de werkgevers is een lachertje: 1procent erbij en een waardebon van 25 euro. Ongelofelijk maar waar! De solidariteit onder de schoonmakers is erg groot, heeft ook veel draagvlak onder de bevolking. De acties zijn zich ook aan het uitbreiden en er komt nog veel aanzetten.

De opdrachtgevers zeggen niet veel te kunnen betalen: maar willen eigenlijk niet! Gierigheid ten top!
Marmer kunnen zij wel betalen in hun prachtige gebouwen. Ben vaak meegegaan met de schoonmakers. Laats waren we weer naar Schiphol geweest, dat was heftig, we waren met honderden. Ik ben trots dat ik lid ben van de vakbond, de vakbond kan het niet alleen, de mensen moeten het doen: niet kletsen maar doen.

Een werkgroep van dikbetaalde ambtenaren heeft voorstellen gedaan om flink te bezuinigen, niet bij de rijken maar bij de armen. De kapitalisten willen de armen nog armer maken en voor de crisis laten opdraaien: walgelijk! De VVD en CDA spreken over hervormingen en pijn lijden: Schurken!

Als de plannen doorgaan, dan hebben we echt Amerikaanse toestanden. Jarenlang is men aan het bezuinigen, wat heeft het opgebracht? Het zakkenvullen gaat door en de gewone mensen moeten het gelag betalen. Zieken, werklozen, laagverdieners en uitkeringsgerechtigden worden flink gekort.

VVD?er Weekers hoorde ik op Nova zeggen, dat hij 750 euro eigen bijdrage aan de ziekenfonds te hoog vond, en dat 400 euro bijdrage per jaar dat wel kon. Velen kunnen de eigen bijdrage van 165 euro al moeilijk betalen. Laat de VVD en CDA maar eens met argumenten komen, de SP slaat hun met de praktijk de hoek in.

Haal het geld maar bij de rijken en de banken, pak bijvoorbeeld de hypotheekrente boven de 3,5 ton aan. Pak de overdreven bureaucratie maar aan in het onderwijs en zorg. Geen staaljagers kopen, minder missies in het buitenland en zo kan ik wel even doorgaan.

Ik voorspel een hevige strijdt van de vakbonden en SP, met de mensen. Wij gaan de strijd aan in de verkiezingscampagne. Dat doen we eigenlijk al jarenlang, de schoonmakers laten zien hoe het moet en met steun van de SP.

Ik hoop dat de SP met een goede en korte slogan komt. Ben benieuwd of de PvdA en Groenlinks onze bondgenoten zullen worden?

Hoe dan ook: NIET KLETSEN MAAR DOEN!

Met vriendelijke groet,
Ben Tarici

U bent hier