h

Week van Ben

12 april 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Hallo allemaal,

Gelukkig, het mooie weer komt opzetten. De tomaten zullen weer flink groeien! Met de raadsverkiezingen was het niet zo leuk met het weer maar ons resultaat was dat wel! Het coalitieakkoord is goedgekeurd door de leden. Ik wens de nieuwe coalitie en de nieuwe fractie veel succes.

En nu: op naar de landelijke verkiezingen! Ik ben optimistisch over de landelijke verkiezingen wat betreft de SP. We hebben een intelligent en menselijk verkiezingsprogramma en als we dat goed kunnen uitleggen, kunnen de verkiezingen nog verrassingen opleveren.

Als je toch ziet waar die andere partijen mee aankomen, dan denk je toch, zij maken Nederland BANG EN BOOS!! Daar krijg je geen beter Nederland mee! Rutte zegt: we moeten nu bezuinigen om het straks beter te hebben. Dat is natuurlijk grote onzin. Wat is die man toch wereldvreemd. Hij speelt met de gezondheid van de gewone mensen. Hij zegt ook op te komen voor de werkende mensen maar bedoelt hij ook de schoonmakers?

Het zal weer druk worden voor de afdelingen, er zullen weer veel tomaten aankomen, we hebben nog 10 dozen tomatensponjes liggen.

Een of andere VVD-vrouw van TV-limburg gaat wethouder worden in Roermond. Ze zegt: het gaat om de inhoud, niet om het mooi gezicht. Gelijk heeft ze. Gaat zij ook aan de mensen van Limburg vertellen dat de eigenbijdrage (ziektebelasting) van 165 naar 330 euro gaat? Gaat zij ook vertellen dat uitkeringen en miniumlonen omlaag gaan van de laagstbetaalden? Gaat zij ook vertellen dat de VVD en andere rechtse partijen de studiebeurs willen afschaffen? Tenminste als het allemaal aan de VVD ligt. Die rare plannen van die rechtse partijen gooien wij in de prullenbak, waar ze thuishoren.

De rechtse partijen maken de tegenstellingen tussen rijk en arm alleen maar groter. Ik hoop dat de mensen goed nadenken, dat kost niets. Als het aan D67 ligt, dan gaat de eigen bijdrage ook flink omhoog. Weet je, het evenwicht is weg in Nederland, de balans is doorgeslagen naar te veel en te hoge rekeningen betalen en te weinig rechten voor de mensen. Dit geeft alleen maar toestanden en onrust onder de mensen. Daar is niemand bij gebaat, denk ik. Ja, de kapitalisten die de crisis hebben veroorzaakt!

Binnenkort gaan we weer de platen plakken voor de lantaarnpalen. Als je bij ons boven op zolder binnenkomt, dan struikel je bijna over het materiaal. De tomaten vliegen je om de oren en straks ook door de straten. Bovendien komt er weer een landelijke krant aanzetten. Pas geleden hebben we een pamflet uitgedeeld bij de UWV in Heerlen, daar zijn ook schoonmakers aan het staken. De SP steunt hun acties. Nu gaan we weer pamfletten uitdelen en met de mensen spreken; leuk om te doen. De gewone mensen moeten meer geloven in zichzelf, samen sta je sterk. HET KAN!

Groet, Ben ? de alsmaar grijzer wordende maar nog steeds - gouden tomaat

U bent hier