h

Week van Ben

27 april 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Beste schoonmakers, hartelijke gefeliciteerd met jullie overwinning. Dit is de eerste grote stap van jullie. Ron wil ik ook feliciteren met zijn GOUDEN TOMAAT. Dit laat ook duidelijk zien dat strijden en doorzetten helpt: niet kletsen maar doen!
Ik ben er trots op dat ik vaak meegegaan ben om jullie te steunen. Dit geeft ook de moed om als SP de strijd aan te gaan in de verkiezingen.

Ik ben ook mee geweest naar het congres in Amsterdam, het was bomvol. Altijd leuk , je treft weer veel bekenden en onbekenden. We hebben voor een uitstekende verkiezingsprogramma gestemd. De verkiezingsleus is: GROTE SCHOONMAAK. We waren met een volle bus naar Amsterdam gegaan.
Gezellige boel!

Ook ben ik benieuwd hoe het met Paul en Jennifer gaat in Oostenrijk? Leuke mensen mis je altijd.
Hoop hen van de zomer op te zoeken.

Weet je wat ik zo raar vind: Dat op 23 mei een RTL- debat is tussen de lijsttrekkers VVD, CDA, PvdA en PVV, het gaat om het beoogde premierschap. Het gaat toch niet om de verkiezingen van de premier, dacht ik?

RTL:-4 zegt dat het de vier grootste partijen zijn, ?dacht het niet?, zou Emile Roemer zeggen. De SP is de derde partij van Nederland. Dan vergeet hij toch eventjes de SP! Maar van Frits Wester, de CDA-man, kun je natuurlijk alles verwachten. Hij doet zich ook zogenaamd altijd neutraal voor, maar alles is natuurlijk politiek.

Eerst was er de droom van Verdonk om premier te worden, daarna Wilders met zijn droom en nu komt slager Rutte met zijn droom. Deze slager wil de verzorgingsstaat afbreken en dus liever Amerikaanse toestanden hebben, wat bezielt deze mensen toch? Zij zijn mede oorzaak van de crisis en willen de gewone mensen het laten betalen. Rutte is een botte boer! Dat hij maar naar zijn moeder gaat.

Paar dagen terug heb ik De Morgen gelezen, daarin staat een groot stuk over de Eurolanden. Deze krant is een grote aanrader (stijgt ook in oplage). Ziet er visueel prachtig uit, in kleur, schitterende analyses en loopt vaak vooruit in het nieuws. Ook goede reis- en sportreportages. Een krant om je vingers af te likken. Deze hebben een onafhankelijke mening: intelligent en menselijk. Jammer dat wij in Nederland niet zo?n krant hebben.

De Tribune is natuurlijk het beste politieke blad van Nederland!

Niet alleen Griekenland zit in de troubles, maar in de wachtkamer zitten ook Spanje, Itali? en Portugal. Dat er onrust is in Griekenland, komt door het feit, dat de rijken zich de zakken hebben gevuld en dat de armen het nu moeten betalen. De regering van Griekenland heeft op een gigantische wijze fraude gepleegd.

Zo, als ik thuis ben ga ik weer muziek draaien. Afgelopen weekend had ik een cd opgezet van Mikis Theodorakis: Zorba. Prachtig!

Als het mooi weer is, dan ga ik buiten zitten met op tafel wel 6 kranten. Limburgs Dagblad, NRC, Volkskrant, Telegraaf, Trouw en natuurlijk de Morgen, de tribune heb ik altijd als eerste uit. Vervelen doe ik mij nooit, zeker niet als je bij de SP bent, in mei zal het weer gigantisch druk worden. Dan begint de grote SCHOONMAAK.

Met vriendelijke groet , Ben Tarici

U bent hier