h

VVD: stelen van de armen en geven aan de rijken

27 mei 2010

VVD: stelen van de armen en geven aan de rijken

"Ik heb genoeg van de wedstrijdjes verplassen. Ik heb vanavond veel politieke leiders gezien die tegen elkaar kibbelen, maar inhoudelijk nauwelijks van elkaar verschillen. De rekening van de crisis leggen ze bij de zieken, zwakken en werklozen. Rutte en Balkenende zijn al in ondertrouw, maar ik maak bezwaar. Dit huwelijk gaat niet door." Dat zei SP-lijsttrekker Emile Roemer woensdagavond na het lijsttrekkersdebat van RTL 4.

VVD-leider Rutte wil vooral de armen en publieke voorzieningen laten opdraaien voor de absurde liberale bezuinigingsplannen. Terwijl zorg, onderwijs en sociale zekerheid enorm worden gekort blijft hij af van de 'villasubsidie' en weigert hij de allerhoogste inkomens meer te laten betalen.

Roemer maakt andere keuzes: "Ik ga voor een sociale weg uit de economische crisis. Ik leg de rekening van de crisis niet bij de zieken, maar ga de eigen bijdrage in de zorg afschaffen. In tegenstelling tot Halsema ga ik de WW niet verkorten. In tegenstelling tot Wilders ga ik de mensen met de topinkomens ook een topbelasting laten betalen. Dat heet eerlijk delen, dat is solidariteit."

"Ik ben tijdens dit debat toch wel geschrokken. Hoe gemakkelijk politieke leiders van rechts tot links de economische crisis misbruiken om de sociale zekerheid van mensen verder af te breken. De SP is een veilig baken in crisistijd. Wij laten zien hoe je juist in tijden van crisis kunt investeren in mensen die het moeilijk hebben. Dat is goed voor de mensen en dat is goed voor de economie."

Uit de Volkskrant:

Het was ook Roemer die de eerste aanval uitvoerde op Rutte die wel doel trof. In een gepassioneerde eruptie verweet hij de VVD-leider de huursector te behandelen als een omgekeerde Robin Hood: "u steelt van de armen en geeft aan de rijken. Met de hypotheekrenteaftrek subsidieert U de villawijken voor vijf 5 miljard!"

U bent hier