h

Week van Ben

4 mei 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage (ook vandaag op z'n verjaardag) wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Hallo allemaal,

Het was afgelopen zaterdagmiddag weer een vrolijke boel in Heerlen. We zijn met een grote groep naar het Corio centrum getrokken op de internationale feestdag van en voor de arbeiders.
Of er wat de feesten is dat betwijfel ik? Gelukkig was het prima weer.

We hebben daar folders uitgedeeld en prima gesprekken gehad. Op heel wat plaatsen was de SP aanwezig in het land. SP-kamerlid Paul Ulenbelt was in Heerlen ook aanwezig.

De arbeider staat onder flinke druk, overal moeten de arbeiders het gelag betalen van de crisis. Al jarenlang moeten zij aanhoren dat er bezuinigd moet worden. Dat de stratenschoonmakers staken, daar hebben zij gelijk in.

Volgens mij zit het kapitalisme in grote moeilijkheden, dat doet men afwentelen op de gewone man of vrouw.

Als we een superrechts kabinet krijgen, dan gaan de ogen weer open van de mensen die er opgestemd hebben. Ja, maar dan is het te laat!? Weer spijt! Wij willen dat voorkomen. Men heeft het altijd over radicaliteit als men het heeft over wat men van plan is?dat is toch ook radicaal? Veel mensen de zorg afnemen als je het niet kan betalen.

De rol van de PvdA wordt steeds schaamtelozer, nu weer een draai gemaakt rondom de missie in Afghanistan. Wat is er nog links aan de PvdA?

In ieder geval, de gesprekken die wij gevoerd hebben, geven aan dat veel mensen ongerust zijn. Waarvan moeten wij het van betalen, hoor je veel. Ik wel het wel nog eens zien hoe de verkiezingen gaan lopen. Wij gaan met veel mensen terugvechten, dat kunnen we ook goed. Niet zeuren maar aanpakken!

Vaak hoor je ook van rechtse partijen dat men vaak fraude pleegt met uitkeringen maar ik durf te wedden dat belastingfraude vele malen hoger is dan uitkeringsfraude. Belastingfraude, vooral bij de top, is vele malen groter. Daar gaat het om miljarden! Deze gasten worden met fluwelen handschoenen aangepakt.

Niemand vraagt om in een uitkering te gaan. Veel mensen willen werken, maar kunnen niet werken. Als mensen boven de 50 binnenlopen bij een uitzendbureau, dan wordt men bijna uitgelachen. Dat men maar zorgt dat de paar honderdduizend jongeren werk krijgen in plaats van steeds oudere mensen aan het werk te willen zetten.

Ook vele kinderen leven in armoede. Deze moeten het eerst geholpen worden. Als de tegenstellingen in de maatschappij toenemen, dan durf ik de stelling aan dat men de straat op rent. Alles wat men de arbeider op het bordje legt, dat krijgt men vroeg of laat terug op het eigen bordje, zei eens iemand, en zo is het.

Over 2 weken barst de strijd los. Dan hoor je de praatjes weer, van: de bevolking moet pijn lijden, om het later goed hebben! Het wordt tijd dat de dikkoppen pijn lijden.

Op naar de grote schoonmaak!
Op naar de verkiezingen!

Groeten,
Ben Tarici

U bent hier