h

Week van Ben

4 juni 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer.

Het wordt spannend. Emile Roemer krijgt steeds meer aandacht en voelt zich prettig in zijn moeilijke rol. En intussen groeit de kritiek op rechts, dat de crisis toch mee veroorzaakt heeft. Ik zag bijvoorbeeld deze posters in Heerlen ophangen:

Wij gaan ondertussen nog een tandje bijzetten, zonder hard werken lukt zeker niets. Wie hier in het SP-huis binnenkomt, die denkt dat hij of zij in een winkel binnenkomt lopen, hier ligt van alles, en over een week is alles weg. Dat dankzij leden die niet bang zijn om aan te pakken.

Ik erger mij wel eens aan mensen met een grote mond over de maatschappij, maar niets willen doen, dat is altijd jammer. Ik vind ook, als je het beter weet kom dan met voorstellen, en kom uit de stoel als je kan. Dan ben je een kerel, zeuren heeft nooit geholpen. Ik zeur ook wel eens, maar dat is een oprisping, snel vergeten en weer aanpakken!

Het valt mij op, dat men het in de verkiezingen vaak heeft over de economie. Vooral de VVD en CDA hebben daar de mond vol van. Over de crisis die mede veroorzaakt is door deze soort mensen, daar hoor je ze niet meer over. De enige die daar constant over heeft, dat is de SP.

Wat mij ook opvalt, dat Groenlinks vaak buigt naar rechts en niet naar de SP, wat betreft mogelijke coalities Dat noem ik nog eens gemiste kansen! De SP is duidelijk: SP, PvdA en Groenlinks en eventueel D66, is de wens. Laten we maar afwachten wat de uitkomsten zijn op de verkiezingsdag.

De VVD meent dat het land gelukkiger gaat worden als de tegenstellingen groter worden in dit land.
Ze hebben het vaak over eigen verantwoordelijkheid van de mensen. Wat bedoelen zij hiermee? Dat je verantwoordelijk bent dat je zonder werk komt te zitten en dat je ziek wordt. Dit is een grove schande!? Dat de VVD maar eens haar verantwoordelijkheid neemt t.o.v. de crisis en de banken.
Hebben het vaak ook over hervormingen. Zeg toch ronduit, VVD, dat jullie de armen nog armer willen maken.

De PVV die maakt het ook niets uit, doen wel alsof zij links zijn, maar ondertussen de villabewoners subsidie geven, wat in de miljarden loopt. Als het land nog rechtser gaat worden dan nemen de spanningen in dit land onder de gewone mensen ook toe.

Als je toch sommige economen hoort, zoals laatst in NOVA, waar Emile in discussie was met een econoom. Volgens mij was dat een VVD?er, ja, alles is politiek, die man praatte vanuit zijn eigen situatie en ?VVD-papier.? Dat men maar eens praat met de gewone man en vrouw, dan hoort men andere verhalen.

Dat de VVD hoog in de peilingen staat, dat komt omdat CDA? ers weglopen naar de VVD, deze willen een andere leider zien, maar de inhoud is alleen nog maar grover. Deze noemt men ook wel eens de keurige asocialen!

Zo, het weer is ook beter aan het worden, wij moeten nog veel doen. Een aantal mensen van ons zijn duizenden sponsjes aan de kaartjes maken, deze worden natuurlijk uitgedeeld in de stad en de wijken. Duizenden prachtige kranten zijn ook al weg.

Wie wil ons nog komen helpen? We hebben nog deze laatste weken nog ieders hulp nodig!

Ook zie ik maar weinige andere partijen in de stad tot nu toe. Af en toe de PvdA lopen met een verwelkte roos?

In het SP-huis staat een hele grote spons, daar maak je de hele VVD mee schoon, moet je daarna flink uitwringen, want deze is dan flink vuil. Zaterdag is deze te zien. Kom kijken! Wie komt meehelpen deze rechtse crisis weg te poetsen?

Groet, de TOMAAT!
Ben

U bent hier