h

Week van Ben

15 juni 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Beste mensen, hier ben ik weer!

En, hebben jullie genoten van de uitslagen? Ik wel! Drie weken terug stonden we op 8 zetels, daarna op 15, dat is knap. Daar is enorm voor gewerkt, we hebben ons de platvoeten gelopen. Dit was de beste campagne die er is geweest, met dank aan de vele vrijwilligers.

Van Emile Roemer zullen we nog veel van horen. De uitslag van ons is een herstart voor de komende acties, deze komen eraan. Ons wacht een zeer rechtse regering, denk ik. Of het nu Paars plus of super rechts is, het zal niet goed zijn voor de gewone mensen. Straks hebben veel mensen weer spijt.

Coalitie vormen is natuurlijk ook een spel. Volgens mij komt er een coalitie van, CDA, VVD en PvdA. Niemand wil in zee met de bruine partij, de PVV. PVV wil niet regeren, maar doen alsof, kunnen zij straks weer zeggen als zij er niet in komen, zie je wel, zij willen ons niet, dan kruipen zij weer in hun slachtofferrol.

Maar ja, je weet nooit, de PVV heeft in ieder geval het breekpunt, de AOW, 1 dag erna laten vallen. Wij hebben maakpunten! Als de PVV meedoet, dan smelten de stemmen van de PVV als sneeuw voor de zon. Dat kan ook gebeuren als zij niet meedoen.

Van de week zat ik in lijn 21, van daaruit zag ik in Hoensbroek een processie lopen. Voorop een priester en daarachter heel wat volk. Deed mij denken aan vroeger. Vroeger heb ik ook meegelopen met de processies, dan trok je de zondagse kleding aan. Ja, dat was toen nog. Toen je jong was werd je van alles wijs gemaakt.

Als je nu hoort wat er allemaal is gebeurd ivm de priesters, dan walg je ervan. Daar hoor ik Wilders niet over. Dat waren echt geen Marokkanen.

Afgelopen donderdag hebben wij het SP lokaal flink opgeruimd, dat was mij een werk, hadden nog veel papier over. David heeft nog alles schoongemaakt, dat komt omdat hij de affiches vaak heeft bekeken. Het lokaal zag er weer prachtig uit. Nu zijn we bezig om de platen van lichtpalen af te halen.

Hebben nog tomaten [sponsjes]over, er komt nog genoeg aan zetten om de tomaten weer te gebruiken of om te gooien.

Het is gek, maar ik krijg er steeds meer zin in, ondanks de verrechtsing van de maatschappij. Als je van Brabant in Limburg komt, staat er een bord: WELKOM IN LIMBURG! Zou je niet zeggen als je de uitslagen gezien heb. Kop op en vooruit! De doorzetter wint!

Binnenkort zullen de mensen ons weer in de stad zien.

Gelukkig zijn Balkenende en Rita Verdonk afgedropen. Opzouten!

Bij deze wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet.

Hartelijke groet,

Ben Tarici

U bent hier