h

Week van Ben

22 juni 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Cohen wil een progressief kabinet, dan zou je toch zeggen, waarom niet de SP vragen? Zijn wij het geweten van de PvdA en zitten ze ons daarom dwars? Als wij Paars-plus krijgen, dan wordt het weer een VVD-beleid. Nu is er de kans op een progressief kabinet en dan kijkt Cohen naar de VVD. Tjonge, tjonge, wat een moeilijk gedoe.

Zoals vier jaar geleden, ligt de sleutel weer bij de PvdA. Zeker, ik snap dat er bezuinigd moet worden, maar haal het vet weg waar het zit, zou ik zeggen. Maar ja, de kapitalisten vinden nog altijd dat zij te weinig hebben. Waarschijnlijk maken wij nog mee dat zij zichzelf oplossen, want de volgende crisis wordt nog erger.

Beste lezers, jullie zullen het voetbal ook wel volgen, ik ook. Volgens het dagblad de Morgen is de almacht van Sepp Blatter, de FiFA- baas, gigantisch groot. De mooie meisjes van Bavaria die uit ??n WK-stadion zijn gesleurd hadden beter moeten weten: met de FIFA valt niet te lachen. Als het WK ?circus zijn tenten ergens opslaat, danst iedereen naar de pijpen van FIFA-baas Sep Blatter. Zijn bedrijfje komt, kijkt, geeft een feestje, betaalt geen belastingen, vertrekt met miljarden dollars en laat een gigantische schuldenberg achter. ?Voor Zuid-Afrika wordt dit een nooit geziene ramp,? aldus sporteconoom Trudo Dejonghe in de dagblad de Morgen.

De meesten zwarten kunnen het kaartje niet betalen. Sepp Blatter stelt zich boven de wet van Zuid-Afrika. In Kaapstad moest en zou een oud stadion in de schaduw van de Tafelberg met de grond gelijk gemaakt en volledig opnieuw gebouwd worden, nu met een capaciteit van 65.000 toeschouwers. De Zuid-Afrikaanse organisatie wilde echter een ander stadion renoveren dat in een zwarte buurt lag, in de hoop daarmee die wijk nieuw leven in te blazen. ??De organisatie is moeten zwichten voor de eisen van de FIFA,?? vertelt Jan Hauspie in het dagblad de Morgen. Hij zegt ook: ?De FIFA is niets meer en niets minder dan een dictatuur.?

De FIFA gedraagt zich als een neoliberale mulitnational. De FIFA heeft zijn hoofdzetel in in, jawel, Fifastrasse in het Zwitserse Zurich. Daar hoeft de organisatie geen belastingen betalen op hun inkomsten uit tv-rechten en sponsordeals. Het gaat om miljarden. Ja, het is ongelooflijk als men dit allemaal leest!

Wie moet straks voor de kosten opdraaien? Juist, de arme zwarte mensen die het kaartje van 140 rand[15 euro] niet kunnen betalen. Strop om de nek van de armen! Aldus Jan Haupsie (voetbaljournalist) in de Morgen.

Zeker, dat mag de voetbalpret voor de voetballiefhebber niet drukken, dat snap ik. Sportief gezien hoop ik ook dat Nederland wereldkampioen gaat worden.

In het SP-huis is het nu nog tamelijk rustig, maar het spreekuur gaat natuurlijk door. Heb alle respect voor de inzet van de spreekuurmedewerkers. Ik hoop dat er binnenkort een grote actie komt.

Als lid van de vakbond heb ik ook t?gen het AOW ?plan van de bond gestemd.
65 BLIJFT 65!

Wens jullie lezers toch fijne voetbalwedstrijden.

De tomaten groeten,
Ben Tarici

U bent hier