h

Week van Ben

27 juni 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Dankzij het privatiseren en liberaliseren van de post verliezen duizenden postmedewerkers hun baan. Enorme schande! Met dank aan liberale partijen, zoals de PvdA, VVD, CDA,? PvV, D66 en Groen[f]links. Wanneer gaan de kiezers eens bewust stemmen, vraag ik mij eens af? Het is diep en diep triest!

Voor mij mag het een hete zomer en hete herfst worden. Ik ben benieuwd of de bonden met de postbezorgers opstaan. Het Malieveld in Den Haag moet weer volstromen. Helaas hebben wij weer gelijk gekregen?

Zoal het uitziet krijgen we weer een rechts kabinet, aangevuld met de partijen D66 en GroenLinks. Femke wilt haar laatste kans grijpen om mee te regeren. Het gaat haar om het doel en niet om het middel. Er komt genoeg voor ons aan om de grootste partij te worden. Ik sta te popelen om mee actie te voeren. We zijn tenslotte geen praat- en vergaderpartij, want dan kan je net zo goed naar bijvoorbeeld D66 gaan.

Als je dan ziet dat men de bejaarden nog geen looprek en krukken gunt, mensen met weinig inkomen kunnen dat niet betalen. Het hele ziekenfondspakket gaat men uitkleden. Het komt er op neer dat de mensen met krukken ook de crisis moeten betalen... Wat is Nederland diep gezakt.

De bonussen bij de politietop gaan maar door, aan de top heeft men blijkbaar geen crisis.

Als ik in de bus zit, dan kom je langs oranje straten, in elke straat hangt wat oranje, wie weet, in de toekomst misschien ROOD. Voetbal maakt veel los, soms kijk ik ook. Wat denken jullie lezers ervan? Zou het oranje over een paar dagen nog hangen? De finale gaat tussen Belgi? en IJsland, heb ik gedroomd tenminste?

Ben benieuwd hoe het met Paul en Jennifer gaat, ze zullen wel een Oostenrijks accent hebben gekregen. Paul en Jennifer zullen ons zeker op afstand volgen. In de stad drink op jullie gezondheid: proost!

Ook ben ik benieuwd wat de uitslag zal zijn betreft het AOW-standpunt van de bond, de leden konden tegen of voor stemmen. Ik heb natuurlijk tegen gestemd: 65 BLIJFT 65!

Het zal een hard gevecht worden tegen de privatisering van ons land. De SP zal ook duidelijker worden met haar profiel tegen de privatisering. Als je ziet, het gaat totaal de verkeerde kant op, in Nederland en daarbuiten. De bevolking komt overal in opstand tegen de hervormingen, een ander woord voor ordinair bezuinigen. De bevolking moet pijn lijden, zeggen ze ook nog. Stelletje schurken!

Straks ga ik de zolder weer eens opruimen, met al die verkiezingen hou je veel spul over, dat gaat dan naar de zolder. Laatst hadden we veel papier over, maar dat is opgehaald. Dankzij de vele vrijwilligers kunnen we dit werk verzetten, en er komt veel meer aanzetten.

Alle vrijwilligers verdienen een standbeeld. Het zijn geen kletsers maar doeners, en dat is veel waard.

Tot de volgende actie!

ACTIE! ACTIE!

GROET, BEN DE ZONNIGE TOMAAT!

U bent hier