h

Week van Ben

30 juni 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Het voetbal maakt veel los. Afgelopen vrijdag was ik bij mijn zoon, samen voetbal gekeken, hij gaat er helemaal op in. Was trouwens een knappe goal van Sneijder. Robben neemt hoekschop laag naar Kuijt, deze kopt de bal door naar Sneijder, en deze kopt de bal in. Was een knappe hoekschop en goal. Ik dacht dat Nederland ontplofte.

Brazili? naar huis gestuurd, ja dat is mooi. Dat belooft nog wat! Het internationale elftal van de Duitsers maakte veel indruk, door de Argentijnen met 4-0 naar huis te sturen. Ook grote kanshebber voor de titel.

Afgelopen zaterdag hebben wij de grote woonkamer en keuken, gebroken wit geschilderd. We zijn thuis vroeg begonnen. Ik zal je zeggen, we hebben gezweet, was dat warm. Het resultaat is prachtig!
Wij wilde eerst alles rood maken, maar ja, ik heb me bedacht. Heb wel de ijzeren achterpoort rood geschilderd en houten wand van de stal, groen geschilderd. Ziet er perfect uit, als zeg ik het zelf. Ja, zonder inzet kom je er niet, dat is met politiek ook.

Zeker, soms zit het tegen, maar daar moet je overheen springen. Wie denkt dat het leven alleen maar hosanna is, die vergist zich.

Waarschijnlijk komt Paars -plus aan zetten. Maar nee, wat is dat toch Paars-plus? Weer VVD-beleid? Die Femke Halsema is toch wel erg gretig om te regeren. Wat is er (Groen)links aan als je mensen voortdurend veel afpakt? SP bestaat voor hen niet, maar dat komt nog wel.

De kiezer krijgt er wat van, die denkt ook, ik ga maar voetballen kijken.

Het AOW-standpunt van de bond is goedgekeurd door de leden van de FNV. Dat heeft te maken dat veel leden niet gereageerd hebben, denk ik. Stom genoeg! 65 blijft 65!

Deze week komt de dikke tribune aanzetten, de volgende is dan in september. Ben benieuwd wat er in staat. Zal in september de regering rond zijn? Ik lees de tribune altijd met groot genoegen.

Al lange tijd ben ik niet geweest bij de raadsvergadering, vroeger ging ik vaak kijken en luisteren. Zal wel binnenkort wel veel vuurwerk komen, denk ik.
Iemand die mij vaak opvalt is Rein Hummel. Vroeger was hij nogal ?links,? maar nu is hij een pure opportunist. Hij wou ook niet meepraten over het vormen van een nieuwe coalitie na de raadsverkiezingen.? Maar ja, dan moet je keuzes maken, dat is wat anders dan steuken.

Tijdens die raadsverkiezingen was er veel aandacht voor de SP, wat de SP volgens de oppositie allemaal wel of niet had gedaan. Zelf laten zien waar je voor staat, wasminder interessant. Dat gold ook voor Roel Leers, weggelopen VVD?er, die tijdens de verkiezingen de mensen naar de mond praatte. Hij was eerst voor allemaal dingen en tijdens de verkiezingen draaide hij om als een draaitol.
Een soort dwaallicht!

Ik zou zeggen, tot de volgende keer.

De tropische groeten, Ben

U bent hier