h

Vienna Connection deel 11

9 juli 2010

Vienna Connection deel 11

Door een foutje van de webmeester eerst zonder foto's...nu dus de verbeterde Connection!

Een tijdlang waren Paul en Jennifer onderdeel van de actieve harde kern van de Heerlense SP. Tot zij besloten hun geluk te gaan beproeven in Wenen en daar hun studies voort te zetten. Vanuit de Oostenrijkse hoofdstad doen zij nu beurtelings verslag van hun belevenissen: the Vienna Connection!

Servus Heerlen!

Ik sta nog altijd een beetje onder shock van de verkiezingsuitslag in Nederland! Kan nog steeds niet begrijpen waarom zoveel Nederlanders voor haat in plaats van solidariteit stemmen. Naja, en nu zie we wat we ervan hebben, een regering vormen blijkt nagenoeg onmogelijk. Het blijft erg interessant dit allemaal te volgen. Ook ontzettend schandalig trouwens dat Cohen niet voor links durft te kiezen. Emile Roemer heeft helemaal gelijk: een keuze voor Paars-Plus is een keuze voor rechts. Laten we hopen dat Cohen zal inzien dat die optie geen toekomst heeft, en het miljoen SP-kiezers snel wordt gehoord!


Zit bij jullie de WK stemming er ook flink in? Hier is de hele stad op het toernooi ingesteld, ieder cafe heeft wel een televisie op het terras staan. Zoals jullie op de foto kunnen zien, hebben wij een hele speciale bar gevonden: Herrmanns Strandbar. Dit is een leuke open air bar langs het Donaukanaal. En omdat het een strandbar is, ligt overal zand. In de ligstoelen kun je dan heerlijk onderuitgezakt de wedstrijden kijken. En met temperaturen tussen de 25 en 30 graden is het er heerlijk vertoeven! De stemming onder de mensen zit er ook goed in. In zo?n grote stad als Wenen zijn er ook van iedere nationaliteit wel mensen te vinden, waardoor de sfeer tijdens de wedstrijden hartstikke leuk is. Helaas zit het er wel alweer bijna op, erg jammer. Maargoed, van de strandbar kunnen we nog de hele zomer genieten, dus wij beklagen ons niet!

We hebben sowieso nog genoeg op het programma staan deze zomer. Nu komt de stad namelijk echt tot leven. Overal vinden er activiteiten plaats in de stad. Onlangs werd vond het jaarlijkse 'Sommernachtskonzert' plaats in Schonbrunn. Dit jaarlijks wederkerend evenement werd in 60 landen live uitgezonden. Dit concert is gratis voor iedereen toegankelijk. Overal zaten mensen met picknickmanden op de grond, het was erg indrukwekkend om te zien. Wij hebben het helaas niet al te lang volgehouden, de muziek was dan toch niet zo onze smaak,  De foto geeft een kleine sfeerimpressie, zodat ook jullie een beetje kunnen meegenieten!

Een ander groot evenement dat afgelopen weekend plaatsvond was het Donauinselfest. Dit is een drie dagen durend festival dat ook weer voor iedereen gratis is. En ook al is het festival gratis, er komen toch grote namen zingen! Dit jaar waren er bijvoorbeeld Sunrise Avenue, Milow, Amy MacDonald, Aura Dione, Culcha Candela, Hot Chocolate en Right Said Fred. Geen kleine namen in de muziekbusiness dus. Een beetje Pinkpopfeeling in Wenen dus, maar dan gratis!

Ook de ontspanning komt hier in Wenen niet tekort. Onlangs zijn we een paar uurtjes van de zon gaan genieten op het ?G?nseh?ufl?. Dit is een klein schiereilandje (330.000 m2) in de Donau dat compleet ter recreatie dient. Naast de mooie natuurstranden aan de Donau, waar ook in gezwommen kan worden, zijn er ook nog drie buitenbaden op het eiland. Op drukke dagen kunnen hier tot wel 30.000 mensen genieten van hun vrije tijd (een record dat in 2007 werd bereikt). Op de foto kunnen jullie zien hoe mooi het er is!

Volgende week gaan wij een paar dagen naar Madrid. Eens kijken wat deze stad zoal te bieden heeft. Wisten jullie dat Madrid een stukje Oostenrijkse geschiedenis bezit? De stad Madrid was tot in de 16e eeuw een klein dorpje. Het nabijgelegen Toledo was de eigenlijke hoofdstad. In het midden van de 16e eeuw verlegde de Habsburgse koning Phillip II (Felipe II) de hoofdstad van Toledo naar Madrid. Pas vanaf dat moment begon Madrid explosief te groeien. Toch leuk om te weten dat Madrid dankzij Oostenrijkse invloeden is uitgegroeid tot de hoofdstad van Spanje.

In september (van 16 tot 21) komen wij een paar dagen naar ?huis?. Dus wie nog eens met ons wil bijkletsen moet zich op tijd melden, dan maken we een plekje vrij in onze agenda. Wij verheugen ons er in ieder geval al op al onze vrienden weer eens terug te zien!
Heerlen, ik ga weer van het lekkere weer en mijn vakantie genieten!

Liebe Gr?ssen,
Jennifer!

U bent hier