h

Week van Ben

12 juli 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Bij een winstgevend bedrijf in Oss, Organon, gaan 2175 mensen de straat op. Het Amerikaanse moederbedrijf MSD heeft dat besloten. Dit is een grove schande!

Een hightech onderzoeksafdeling voor nieuwe medicijnen wil men nu gaan sluiten. Vijf jaar geleden was dat bedrijf nog in handen van Akzo Nobel. Nu was het in handen gekomen van een Amerikaanse multinational, met toestemming van de liberale partijen. De vroegere minister Wijers van D66, was voorstander van de verkoop.

Zoals bekend, de SP is tegen de uitverkoop van bedrijven aan mensen of bedrijven die die bedrijven alleen maar kapot willen maken om er zelf beter van te worden. Alleen de SP maakt zich druk, de andere partijen die hoor je helemaal niet. Waar zijn zij trouwens met hun duizenden banen? Tijdens de verkiezingen hadden de partijen een grote mond over de economie.

Men neemt het niet op voor de werknemers, maar voor de aandeelhouders: zij worden gespekt. Het rauwe kapitalisme is vergif voor de werknemers, dat wordt elke dag duidelijker. Dat is met de TNT hetzelfde.

Laats vertelde een arbeidster op de tv, dat de onheilstijging werd aangezegd in het Engels, ze liep in tranen weg. Zo gaat men om met de mensen. Waar blijft Rutte met zijn grote mond over banen? Als je toch zo voor banen bent dan ga je toch voor de poort liggen lijkt me?!

Dat gaat de SP doen. Wie anders? Het liberalisme vreet banen op en spekt de aandeelhouders.
Deze hebben lak aan de werkmensen.

Ik ben het wielrennen aan het volgen, wat is dat toch een zware sport. Al die valpartijen, daar is voetbal een kindersport tegen. Ondanks het warme weer gaan deze door, vaak met verwondingen.
Neem nou die afdalingen, 1 foutje en je vliegt een ravijn in.

Het is wel prachtig om dat te volgen, de Tour de France, als je toch ziet waar de renners doorkomen.
Prachtige dorpen en kerken: juweeltjes! Ik ben nooit in Frankrijk geweest, maar als ik dat allemaal zie, dan krijgt men een vakantiegevoel. Verheug me op de zware bergetappes, dat is pas afzien.

Maar ja, als men zich goed in zet voor de SP, dan is dat soms ook afzien. Natuurlijk niet te vergelijken met wielrennen, maar de overeenkomst is er: winnen!

Deze week gaan we de extra dikke tribune verzorgen. Heb deze al uit. Zoals jullie weten, ik lees veel, vooral kranten. Gisteravond zat ik buiten een paar kranten te lezen, met een kop koffie en broodje.
Dat is heerlijk.

Het voetbal ben ik natuurlijk ook aan het volgen. Soms gaat de voetbalverdwazing toch wel erg ver. Je ziet wat oranjes rondlopen en rondrijden, juist bij hen zal de teleurstelling groot zijn nu.

Paar dagen geleden waren ze in de stad vlaggetjes aan het uitdelen. Wil u ook een vlaggetje, vroegen ze mij? Nee, zei ik. Heb niets met vlaggen. Moet wel zeggen, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in maart, liep ik wel vooraan met een vlag te zwaaien met de Sambakorps in de stad. Dat was wel erg leuk. Hahaha!

Of ik het de volgende keer weer doe, dat is maar de vraag.

Zo, ik ga een lekkere Grimbergen drinken op jullie gezondheid.
Wens jullie veel Tour-plezier.

Ole!
De tropische groeten, Ben Tarici

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QiTcBxL6Z0Y[/youtube]

U bent hier