h

Week van Ben

27 juli 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Wat duurt dat lang voor er een regering is. Nu weer over superrechts? Al jaren hebben wij een rechts beleid, en het zal alleen maar rechtser worden. CDA, VVD en PVV zijn om de tafel gaan zitten. Dat lukt ook niet, denk ik.

Ex-VVD?er Wilders zal zijn Moslimpunten niet inleveren. De PvdA met zijn 30 zetels is zeer slap bezig, durven niet te regeren. De angst is de baas bij de PvdA. Het kan ook zijn dat de PvdA zijn vingers niet wil branden aan de bezuinigingen.

Wat mij ook opvalt is dat veel mensen de praatjes over de bezuinigingen zomaar geloven. Maar waarom komen er dan steeds meer superrijken erbij? Maar ja, als je het maar honderden keren zegt, dan gelooft men dat, zonder zelf over na te denken.

Zou best kunnen dat men bij de SP uit komt. Het valt mij op, als je met CDA? ers praat, dan hebben zij het vaak over buitenlanders en over mensen die een minimale uitkering hebben. Men doet dat voorkomen of zij het echte probleem zijn. Maar wie heeft de crisis veroorzaakt? Wie heeft vroeger en nu geregeerd?

Het CDA bekonkelt alles, in Echt nu alw??r problemen...

Valt mij op, dat Fractie- Leers aan het zeuren is over de opvang de Klomp. Als Leers het had moeten regelen, dan hadden we nog die grote problemen gehad. Bijna iedereen zegt dat het verbeterd is, zeker het drugsprobleem blijft bestaan zolang er veel aan verdiend wordt. Dat zijn heus geen kleine jongens die dat doen.

Ik weet nog hoe het vroeger was. Toen ik vroeger uit de bus stapte in Heerlen, liep ik langs de spuiters en dealers, deze zaten op de trappen en liepen voortdurend in de stad. Dat is gelukkig voorbij, houden zo. Zeker, het is nog niet rozengeur -en maneschijn maar Heerlen gaat wel vooruit! Vooral de evenementen nemen toe, ook Hoensbroek wordt gezelliger. Ik durf te zeggen dat de SP hierin een grote rol heeft gespeeld, dankzij Riet de Wit en consorten. Daar ben ik trots op!

Ben laatst in de Royal? en? Rivoli geweest, dat ziet er schitterend uit. De inrichting is geweldig, nu nog de buitenkant. Proficiat gemeente Heerlen!

Over een tijdje zal het bij het station een grote bouwput zijn, als men daar aan de volgende fase is begonnen. Dan zal de kneuterigheid van de oppositiepartijen wel weer beginnen. Maar: wil je terug naar vroeger of naar de toekomst?

Vaak hoor je sommige partijen zeggen: de sloop van woningen gaat door. Daar heeft de gemeente vaak niets over te zeggen, dat komt door de privatisering van de woningverenigingen. Wie heeft daar mee ingestemd? Dat waren de (alweer) VVD, CDA, D66 en PvdA. Dat wil natuurlijk niet zeggen, dat men niet gaat protesteren tegen onterechte sloop, zoals op de Passart. De bewoners en SP houden het in de gaten.

De Hoensbroekse groet,
Ben Tarici

U bent hier