h

CDA-fractievoorzitters Heerlen en Brunssum tegen PVV-samenwerking

28 augustus 2010

CDA-fractievoorzitters Heerlen en Brunssum tegen PVV-samenwerking

Nadat CDA-fractievoorzitter Charles Claessens in februari 2010 Geert Wilders kenschetste als een racist die te veel podium krijgt in dit land- en de Heerlense de SP die 'vergeten uitspraak' 2 weken geleden oprakelde- prijkt de naam van CDAer Claessens vandaag in een oproep van zogenaamde CDA-prominenten in de NRC. Behalve Claessens ondersteunt ook de Brunssumse CDA-fractievoorzitter Jos Gelissen. Oud-minister Veerman is een van de landelijke bekendheden die de oproep ondersteunt. Zij schrijven onder andere:

Nu op voorhand duidelijk is dat de vorming van een kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV leidt tot een scheiding der geesten in de samenleving en een grote verdeeldheid in het CDA, roepen wij de fractie op om in te zetten op saamhorigheid en af te zien van deelname aan dit kabinet, een kabinet dat zo polariserend blijkt uit te werken. De beoogde coalitie is noch in het belang van het land, noch in het belang van onze partij.
Open Brief van CDA'ers in NRC

De Open Brief is hier te lezen.

CDA-leider Bleker en onerhandelaar Verhagen lijken echter niet te stuiten. Daardoor lijkt er voor het eerst in de geschiedenis een scheiding der geesten binnen het CDA plaats te vinden. Of zou het allemaal bij het onderhandelingsspel horen?

De essentiele vraag luidt daarom: blijft het bij oproepen of pakken de kritische CDA'ers nu door?

U bent hier