h

Heerlense CDA-fractievoorzitter: Wilders is een racist die te veel podium krijgt

13 augustus 2010

Heerlense CDA-fractievoorzitter: Wilders is een racist die te veel podium krijgt

Sta ik mijn partij toe om samen te werken met een racist? Dat is de vraag die de Heerlense CDAer Charles Claessens zichzelf zal stellen.

Is Geert Wilders een racist?
JA! En ik wil daar niet meer over uitweiden, want ik vind dat de man veel te veel podium krijgt in dit land.
CDA-fractievoorzitter Charles Claessens bij Het Gesprek

Het Limburgs Dagblad kopte dat het CDA in Limburg doof is voor de lobby tegen samenwerking met Wilders. Opmerkelijk genoeg ontging het LD dat die lobby indirect vanuit Limburg gestart is. CDAer Claessens was namelijk al in februari 2010 duidelijk over Geert Wilders. In het CDA lijkt de discussie eindelijk wat los te komen over de samenwerking met de PVV. Behalve de club lokale CDAers van buiten Limburg die in hun manifestzeggen op te komen voor de rechtstaat, lijkt aldus ook het Heerlense CDA met terugwerkende kracht te rebelleren.

CDA-fractievoorzitter Charles Claessens lijkt namelijk niet bij de grote fans van Rechts+ te horen. Vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010 trad CDAer Claessens op in het tv-programma En Profile van Het Gesprek. Claessens kreeg in En Profile samen met 2 andere lijsttrekkers 20 vragen. 1 van de vragen luidde: Is Geert Wilders een racist?

Claessens antwoordt- geagiteerd en duidelijk: JA! En ik wil daar niet meer over uitweiden, want ik vind dat de man veel te veel podium krijgt in dit land. Check het zelf. HIER. Vanaf minuut 4.20 wordt de vraag gesteld, eerst antwoordt een lijsttrekker uit Groningen en vanaf 4.40 spreekt Charles Claessens zijn duidelijke zin uit.

Wat ga je doen als jouw partij wil samenwerken met een racist? Hoe gedraag jij je als jouw partij de "racist" die "al veel te veel podium krijgt" het allerhoogste podium biedt?

U bent hier