h

Week van Ben

3 augustus 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Als ik boodschappen ga doen ga ik te voet naar de supermarkt. Dat moet ook wel want ik heb geen auto. Ik heb wel een rijbewijs maar ik kan geen auto betalen. Wat heel erg leuk is, onderweg naar de supermarkt, vooral als het lekker warm is, dan is het heel gezellig op de Hoofdstraat-Kouvenderstraat. Het is ook nog heel erg leuk. Veel mensen zitten op de terrasjes, spreken met elkaar en hebben veel lol.

Waar ik woon is het heel divers, daar woont jong en oud. Het is er ook mooi wonen, en het is veilig, tenminste ik heb van niemand last. Markt- Hoensbroek mag er wel wat vrolijker uitzien, als je op het terras zit kijk je alsmaar tegen autoblik aan, ik hoop dat daar eens verandering in komt. Het is wel winst dat er bankjes zijn neergezet, dan kunnen de mensen er rustig zitten.

Zeker, er gebeurt altijd wel wat, maar dat wordt ook vaak overdreven. (er gebeurt misschien meer achter de deuren dan buiten de deuren) Vaak denk ik, ik ben zo terug van boodschappen halen, maar ik kom zoveel bekenden tegen, dat het vaak uren duurt eer ik terug ben. Schitterend om met zoveel mensen te praten, en het hoeft niet altijd over politiek te gaan. Maar ik praat niemand naar de mond! Dat is mij te gemakkelijk, maar ouwehoeren moet kunnen.

Ik maak ook makkelijk contact. Kijk, als je een zeur bent, dan moet je in een hoekje gaan zitten.
Vaak vragen zij mij ook hoe het? met de SP gaat. Prima, zeg ik altijd, en zo is het. Wat je natuurlijk ook ziet, is dat er nogal wat mensen zijn die sociaal gezien op achterstand zijn gekomen. Dat is triest.

Op straat is het volgens mij veel leuker dan in de raad. Zeker, in de raad moet men? zitten, daar zijn we gelukkig goed in vertegenwoordigd. Vroeger ging ik veel kijken en luisteren in de gemeenteraad.
In de raad zitten zou voor mij niets zijn, ik zou daar dood gaan. Wat dat betreft, ben ik meer een achtergrond mens.

Wat mij wel ergert, dat er raadsleden zijn die denken dat in de raad het leven zich afspeelt. Ik weet zeker, er zijn raadsleden als deze een gewoon mens zien, dan rennen ze weg. Deze zitten daar voor zichzelf en voor de poen, en ondertussen buiten de raad afgeven op mensen die weinig hebben.

De laatste tijd is er in en buiten Kasteel -Hoensbroek veel te doen. Omgeving Kasteel is geweldig. Daar mag Hoensbroek best trots op zijn. Ik kom wel eens in Belgie, maar ben blij als ik weer in Hoensbroek ben.

Afgelopen weken ben ik bij de Gentse-feesten geweest: schitterend! Dat is een feest dat 10 dagen duurt, op talrijke pleinen is veel te doen, voor ieder wat wils; entree vrij. Van heinde en verre komen de mensen daarheen, men schat dat er wel 2 miljoen mensen op af komen, uit binnenland -en buitenland. De stad Gent is sowieso prachtig om te bekijken, de prachtige kerken bezichtigen is al een unicum, je ruikt het verleden.

Een paar dagen geleden ben ik met Piet, Greta en Fer naar Utrecht geweest, naar Centrale Raad van Beroep. Het hoogste orgaan in onderzoek en uitspraak in sociale verzekeringen. Zeer interessant om bij te wonen. De oude binnenstad Utrecht is prachtig, vind ik leuker dan Amsterdam. Daarna zijn we naar Antwerpen gegaan. Wat mooi is in Antwerpen, als je op de kade staat waar de grote? zeeschepen binnenkomen en je steekt de weg over, dan ben je midden inde stad Antwerpen.

Binnenkort gaan we naar de Luikse feesten. Maar mijn stad is toch Heerlen/Hoenbroek, daarna? Antwerpen.

Zo, nu ga ik verder met opruimen in het SP-huis.

De trotse Hoensbroekse groeten, Ben Tarici

U bent hier