h

Week van Ben

23 augustus 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Niets is meer veilig, men wilt zelfs aan de opgebouwde pensioenen komen. Het casinokapitalisme neemt steeds grotere vormen aan. Het is wat Emile Roemer al zei: de banken en Griekenland werden geholpen, dan moeten ook oudere mensen geholpen worden. Wat is hier toch aan de hand in dit landje? Is dit een voorbode wat ons te wachten staat?

Het spreekuur van de SP zal alleen nog maar drukker worden. Nu al komen mensen met vaak onoverkomelijke problemen. Dat ze maar de vette bonussen gaan aanpakken, die zijn namelijk nog steeds veilig. Daar hoor je de PVV niet over, dat verwachtte ik ook niet van VVD-plus. Deze ?partij? beperkt zich tot schelden op groepen mensen. Oplossingen hebben zij niet.

Heb nu weer pamfletten gedrukt voor de Passart, de SP helpt daar het actiecomit?. In de hele buurt worden nu enqu?tes afgenomen over wat mensen vinden van de plannen van Woonpunt. Het is ook gewoon leuk om in die wijken te lopen en met de bewoners te praten. Vaak zeggen mensen tegen mij: Ben, waarom schrijf je geen brieven meer naar de kranten? Ik zeg dan: het is nog leuker om met de SP naar de wijken te gaan en aan acties mee te doen.

Het is ook leuker om met de mensen te praten en te ontvangen die naar het spreekuur komen. Vaak is het in het SP-huis drukker dan men denkt, men belt ook vaak om informatie. Vaak verwijs ik deze mensen naar het spreekuur. Het is belangrijk dat iemand hier vaak is, dat wordt wel eens onderschat. Ik verwacht dat de SP zeer veel werk gaat krijgen als het? zeer rechtskabinet zou komen. De straat op!

Als er bizarre bezuinigingen komen, dan zullen de bonden ook in actie moeten komen. Dat kunnen zij toch niet over hun laten gaan. Weg met dat polderen!

Als je toch ziet wat er in Pakistan gebeurd is en gaat gebeuren, dan is alle hulp nodig. Dan moet dat geld naar de hulporganisaties gaan en niet naar de corrupte regering van dat land. De filmbeelden zijn verschrikkelijk, en dat is maar het topje van de ijsberg. Solidariteit is zo belangrijk.

Straks is er een failliet land met kernbommen. Geleverd door Bush, met instemming van de corrupte Pakistaanse regering.

Een maand geleden zijn we naar de Luikse feesten geweest, die zijn letterlijk in het water gevallen. Van de morgen tot avond heeft het constant geregend, we hadden gelukkig wel paraplu?s en jassen meegenomen.

Ikzelf had een rode SP-jas meegenomen, was hard nodig. Door de regen liepen wij met de tomatenjas en paraplu door Luik en de zeer lange Luikse markt. De tomaten werden natter en natter. Het zag er komisch uit. Hebben nog even de optocht bekeken, maar dat was niet vol te houden met dat regenweer Het was natuurlijk een strop voor organisatoren en feestgangers: jammer!

In Heerlen is het Booch? festival ook letterlijk in het water gevallen. Heel erg jammer. Dat is natuurlijk heel vervelend voor organisatoren en bezoekers. Het is heel leuk om te zien dat het aantal evenementen in Heerlen toeneemt. Dat hoor je van veel mensen, en dat laat volgens mij zien dat Heerlen in beweging is!

Tot de volgende week!

Groet,
de grijze tomaat Ben

U bent hier