h

Week van Ben

15 september 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

De afgelopen week hebben we handtekeningen opgehaald voor behoud van goede zorg in de Parkstad. Bij het ziekenhuis hebben we gestaan en in de stad. Honderden handtekeningen zijn opgehaald. We gaan op meerdere plaatsen staan, zoals in Hoensbroek. De banken willen niet over de brug komen met een lening en de verbouwing van het ziekenhuis ligt stil.

De provincie moet dan maar over de brug komen, deze hebben 1,5 miljard op de bank staan. Er is wel steun gegeven aan het Orbis Medisch Centrum in Sittard-Geleen. Het zou toch een schande zijn om het ziekenhuis te vergeten, dat heeft te maken met de hele ontwikkeling in de Parkstad.

Deze week worden de tribunes verzorgd en bezorgd, de tribune heeft een nieuwe opmaak, dat ziet er goed uit. Daar mogen we best trots op zijn, en zeker op de inhoud. Wie mee wilt helpen, mag zich melden. Dat is woensdag, altijd gezellig, met een stukje vla en kop koffie. Soms is de koffie zeer sterk en bitter, maar ook lekker, men noemt dit de Ben Tarici-koffie. Stiffie en haar kornuiten weten er van!

Een paar dagen geleden heb ik opmerkelijke uitspraken gehoord van nabestaanden die dierbaren hebben verloren bij de gruwelijke aanslag op de torens in 2001 in New York. Zij zeiden: we willen niets te maken hebben met de haatzaaiers in New York, omdat onze dierbaren door haatzaaiers zijn omgekomen. We willen rust, zeiden ze. Een van hen zei ook nog: haatzaaiers zijn daar alleen om politieke redenen, niet om ons te steunen. Dat zijn krachtige uitspraken van sterke mensen, wiens leven op de kop is gezet.

Zeker, terrorisme moet men keihard aanpakken, ook staatsterrorisme, vind ik. [Inval in Irak?.] Het is nog beter om terrorisme te voorkomen, de voedingsbodem wegnemen, zoals armoede en ongelijkheid in de wereld. Zal de mensheid het ooit leren?

Gelezen in de Telegraaf: PvdA heeft aanvalsplan klaar liggen als het superrechts kabinet er aankomt. Ik zeg dan: ze hebben superrechts wel mooi mogelijk gemaakt! Die partij had ook met de vuist op tafel moeten slaan en met de ?linkse? partijen om de tafel gaan zitten. Dat dat niet gebeurd is noem ik staaltje van zwakheid.

Henk en Ingrid zullen flink gepakt worden. De gewone man en vrouw zullen de 18 miljard moeten ophoesten. Maar, beste Henk, je kunt er van op aan dat de SP Rutte en co ter verantwoording gaat roepen!

Strijdbare groet,
Ben Tarici

U bent hier