h

Week van Ben

11 oktober 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Een aantal dagen geleden hebben wij een pamflet uitgedeeld in de Oude Passart. Daarin feliciteren wij de bewoners met de eerste stap die zij Woonpunt hebben laten zetten om al een beperkte opknapbeurt te doen. De SP steunt de Oude Passart al vele jaren, ook dit keer. Daaraan kun je zien dat actievoeren helpt. Ik zou zeggen: actiecomit? Proficiat!

We zijn nu bezig om duizenden ZO-kranten te bezorgen. Deze kranten zijn altijd goed van inhoud. En zo blijven wij maar doorgaan met actief zijn, er komt nog veel aanzetten. Ik heb zo?n idee dat de nieuwe regering de boel kapot gaat bezuinigen.

Mij valt ook op, dat zij zeer stoer doen: ??ferme jongens, stoere knapen.?? Ik walg daarvan! Als je ziet, de orkesten protesteren al. De veramerikanisering van de maatschappij wordt steeds erger, als deze niet gestopt gaat worden. Het logisch denken is bij de dikkoppen weg. Het gaat erbij mij niet in, dat bezuinigen in de publieke sector, de maatschappij vooruit helpt. De tweedeling zal alleen maar groter worden.

In de maatschappij moet het geld rollen, dat is goed voor iedereen.

Een paar weken geleden ben ik meegegaan? naar Brussel. Met een bus vol FNV- bondgenoten-schoonmakers zijn we naar een grote demonstratie geweest. Zoals jullie weten, is in heel Europa de bezuinigingsdrift toegeslagen. Niet op de rijken maar op de armen, het kapitalisme gaat in volle vaart vooruit, tot de volgende crisis.

We liepen in een bonte stoet, met allerlei bonden? en linkse partijen. De schoonmakers lieten zich goed horen, waaronder ikzelf. Volgens mij waren er zeker 150.000 demonstranten. We hebben een hele lange tocht gemaakt door Brussel. Het was een prachtig gezicht. Op het eind van de tocht, begon een manifestatie op het prachtige plein.

Talrijke sprekers uit binnenland ? en buitenland spraken de arbeiders toe, vooraf was er veel muziek en getrommel. Het komt er op neer, de gewone mensen in Europa maken zich ongerust, al jarenlang moeten de mensen bezuinigen. En wat heeft het opgebracht? Crisis!

Ik denk dat dit nog maar het begin is, maar de arbeiders moeten het ook willen. Eendracht maakt macht!

Wat mij opvalt in de? gemeenteraad, Hummel heeft Groenlinkser Rahnama l in de binnenzak zitten. Als Rahnama links is, dan ben ik Jezus van Nazareth. Dan heb ik liever met Stiffie te doen!

Het wordt tijd om weer met tomaten te gaan gooien. Met dit nieuwe kabinet is dat harder nodig dan ooit te voren!

De socialistische groet,
Ben Tarici

U bent hier