h

Week van Ben

9 november 2010

Week van Ben

Ben Tarici, beheerder van het Heerlense SP-huis, vertelt in een wekelijkse bijdrage wat er zoal in en rond het SP-huis gebeurde.

Ja, het is langzamerhand kouder aan het worden. Niettemin gaan we deze week pamfletten uitdelen bij de WSW-bedrijven. ?s Morgens staan we daar om 7 uur en gaan een oproep doen om naar de demonstratie te komen, tegen de afbraak van Wajong, Bijstand en WSW. Dat is in de Brabanthallen in Den Bosch: zaterdag 27 november. Wie mee wil helpen met pamfletten uitdelen mag zich melden. Laat wat van je horen, stel een daad!

Vanmorgen voordat ik naar de bus ging, heb ik nog een cd gedraaid met liedjes van Rocio Jurado. Dat was een zeer populaire Spaanse zangeres, deze is vier jaar geleden overleden aan kanker. Maar zingen kon ze, ongelofelijk! Ik weet, dat zegt jullie zeker niets, maar zij was een fantastische zangeres, met schitterende liedjes.

Even terugkomen op de bus, helaas moeten de bewoners van Hoensbroek al een hele tijd lijn 21 nemen. Lijn 42 is van vorig jaar 2009 gestolen door Veolia. De grote ellende is natuurlijk de privatisering van het openbaarvervoer. We hebben vorig jaar nog met Sinterklaas honderden handtekeningen afgegeven aan? PvdA- gedeputeerde Kerstgens in het provinciehuis. Helaas heeft de provincie het vies laten liggen?

De volgende keer gaat de Horror -Sinterklaas er heen, weten jullie wel, van die film, misschien helpt dat wel.? Dat is bijzonder jammer, nu nog vragen mensen naar lijn 42. Veel mensen ergeren zich nu nog, omdat zij nu een hele grote omweg moeten maken als zij naar de woonboulevard
willen gaan. Aan het treinstation in Hoensbroek stopt allang geen bus meer.

De bushalte waar ik meestal opstap, daar zie ik vaak vroeg in de ochtend tegenover de bushalte vaker een man het huis uitkomen met wel 7 honden. Hij steekt de weg over en gaat dan de honden uitlaten op de grasvelden van Kasteel Hoensbroek. Ik bekijk me dat vaak goed, het is een komisch gezicht. Ik vraag hem wel eens of hij de namen wel uit mekaar houden van die honden. Dan moet hij lachen en de honden blaffen.

Ruim een jaar geleden was er op de Heksenberg sprake van overlast en spanningen. Maar dankzij buurtbewoners en gemeente (en ja, natuurlijk was de SP er toen) die samen aan de slag gingen zijn de problemen daar nu opgelost. En dat leidde stap- voor ?stap tot vooruitgang. Proficiat Heksenberg, ga zo door!

Het is bijzonder jammer dat Ger Meesters de SP-zetel niet terug wil geven. Ger had 63 stemmen. Ger, waarom geef je de zetel niet terug? Stelen mag niet! Als je solidair ben met Nepal, dat is een goede zaak. Waarom niet solidair met de SP-fractie, SP-stemmers en Heerlen? Veel SP-stemmers voelen zich bekocht, ik ook. Ik en vele andere lopen ons de longen uit het lijf rondom de verkiezingen, en jij steekt ons een mes in de rug. Ger, wees eerlijk!

Vaak vraagt men mij, Ben, hoe hou jij dat vol met je? leeftijd? Ik zeg maar zo, leeftijd heeft geen houdbaarheidsdatum. En ik zie er nog goed uit, al zeg ik het zelf. Ik voel mij nog als een jonge god!

Ik weet, ik ben ijdel! Mag dat?

Groet,
de grijze tomaat!

U bent hier