h

Limburgse SP: AWACS-basis nu sluiten

17 januari 2011

Limburgse SP: AWACS-basis nu sluiten

Uit ambtsberichten die via Wikileaks zijn uitgelekt, blijkt dat de Amerikanen Nederland de afgelopen jaren niet wilden helpen met het aanpakken van de geluidsoverlast van de AWACS basis in het Duitse Geilenkirchen. De Statenfractie van de SP is hier woedend over en wil dat de provincie Limburg alles op alles zet om de basis te sluiten.

"De Verenigde Staten zijn niet bereid om de motoren van de vliegtuigen te vervangen. Hierdoor vliegen de lawaaibakken van de NAVO nog steeds over Zuid-Limburg. De motoren worden niet vervangen omdat het geld nodig is voor de oorlogen in Irak en Afghanistan. Hierdoor betalen de inwoners van Zuid-Limburg de prijs van de oorlogen die de Verenigde Staten voeren," aldus SP fractievoorzitter Thijs Coppus.

De SP Statenfractie heeft het Limburgs provinciebestuur inmiddels opgeroepen om steun in Den Haag en Brussel te zoeken om de AWACS basis zo snel mogelijk gesloten te krijgen. "Het moet afgelopen zijn met de herrie in Zuid-Limburg. Als de Amerikanen hier geen einde aan maken, dan doen wij het," zegt Coppus.

U bent hier