h

Diederik Samsom erkent: bij huishoudelijke hulp blijft slechts 25% over

1 december 2012

Diederik Samsom erkent: bij huishoudelijke hulp blijft slechts 25% over

@MeyerRon @ThomasGelissen discussie ging over verzorging, begeleiding. Daar blijft 75% over. Bij huishoudelijke hulp blijft 25% over.
PvdA-partijleider Samsom op Twitter over de enorme bezuiniging op de thuiszorg

Diederik Samsom, partijleider van de PvdA, suggereerde vrijdagavond dat er van het huidige totale budget thuiszorg 75% over zou blijven. Letterlijk zei Samsom: "75% van budget thuiszorg blijft". De Heerlense SP-fractievoorzitter Ron Meyer vroeg hem via Twitter om opheldering.
Op zaterdagochtend verklaarde Samsom dat de "discussie ging over verzorging, begeleiding. Daar blijft 75% over. Bij huishoudelijke hulp blijft 25% over."

Het is goed dat Samsom na wat aandringen het eerlijke verhaal vertelt. Maar het is wel een desastreus verhaal. Het College van Heerlen liet reeds eerder weten voor de regio Parkstad te vrezen voor 2.000 thuiszorgbanen en de hulp aan 3.000 clienten. SP-wethouders Riet de Wit en Peter van Zutphen waren namens het College van Heerlen aanwezig bij een actie van thuiszorgers. Op twitter liet ook de Brunssumse CDA-wethouder Gelissen zich niet onbetuigd.

Behalve de enorme bezuinigingen in de thuiszorg, krijgt de regio ook harde klappen in de zorg aan gehandicapten en ouderen (dagbesteding) en de participatie (het aan het werk helpen van werklozen en mensen met een arbeidshandicap). In totaal dreigen gemeenten vele miljoenen per jaar minder uit Den Haag te ontvangen dan nodig.

ACTIE?!

U bent hier