h

Al 12,5 jaar nuttige dagbesteding

2 februari 2014

Al 12,5 jaar nuttige dagbesteding

Als er 1 voorbeeld is van hoe Heerlen de laatste vijftien jaar vooruit is gegaan, dan is dat Schoon GMS. Guido en Mark Schaffrath gaven vanaf 2001 dak- en thuislozen en andere mensen die het moeilijk hadden, een zinvolle dagbesteding. Mensen die er zelf niet meer uitkwamen met hun problemen, telden weer mee.

Op 30 januari was er in het Leiehoes dus terecht een feestje: Schoon GMS bestond 12,5 jaar! De initiatienemers en degenen die nu buurten en kerkhoven schoonmaken, fietsen repareren, voor anderen koken, kleine verhuizingen doen en tuinen helpen opknappen werden in het zonnetje gezet. Wethouder Peter van Zutphen feliciteerde hen en gaf aan hoe belangrijk ze waren en zijn voor onze stad.

Inmiddels bestaat Schoon GMS naast de zwerfvuil-afdeling uit een boksschool, een fietsproject en verticaal tuinieren.

U bent hier