h

Cijfers: SP-stemmers per wijk

23 maart 2014

Cijfers: SP-stemmers per wijk

Eerder kon u al lezen over hoe de SP haar overwinning en de andere uitslagen van de gemeenteraads-verkiezingen duidt. Hieronder gaan we dieper in op de precieze uitkomsten van de verkiezingen, per buurt.

In 1 van de 47 Heerlense stembureaus heeft de SP zelfs meer dan de helft van de stemmen gekregen: stembureau 27 in het scoutinggebouw in
Meezenbroek, met maar liefst 55,6 % van de stemmen. Dat was ook in 2010 al het sterkste stembureau voor de SP, maar daar is deze keer nog eens bijna 19 % bij gekomen. In 7 stembureaus haalde de SP deze keer tussen de 40 en 50 % van de stemmen, en in 9 stembureaus tussen de 30 en 40 %.

Hieronder vindt u een overzicht van het percentage dat de SP in alle stembureaus in Heerlen haalde, met daar achter ter vergelijking het percentage SP-stemmers in 2010. Klik op de afbeelding voor een vergroting.

U bent hier