h

Knippen en plakken met GroenLinks (en Fortuna)

7 maart 2014

Knippen en plakken met GroenLinks (en Fortuna)

Herinnert u zich nog dat GroenLinks Heerlen bij de vorige raadsverkiezingen het verkiezings- programma van de afdeling Sittard-Geleen kopieerde? U denkt, een ezel stoot zich geen twee keer etc. etc.

Het verkiezingsprogramma van GroenLinks blijkt deels weer een kopie van dat van Sittard-Geleen. Wie het
programma bekijkt ziet dat de partij zelfs niet de moeite heeft genomen om even hun kopietje te lezen:

 
De sportpassage uit het programma: wil Groenlinks Fortuna naar Heerlen halen? (klik voor een vergroting)

Immers, niet Heerlen maar Sittard-Geleen is door de provincie aangewezen als sportstad. En de Sportzone ligt bij het Fortunastadion, niet bepaald een plek die in Heerlen ligt voor zover wij weten. En die Sportstichting waarover wordt geschreven? Dat is natuurlijk Sportstichting Sittard-Geleen.

Aan het hoofdstuk Cultuur is meer voorbereidingstijd besteed. Hier wordt namelijk vrijwel 1-op-1 het programma van GroenLinks Sittard-Geleen uit 2010 (!) overgenomen. Ter vergelijking, links Sittard-Geleen 2010, rechts GroenLinks Heerlen 2014:

 
Dat in Heerlen met de Nieuwe Nor al een poppodium staat, ontging GroenLinks Heerlen in 2010 ook al. (klik voor een vergroting)

GroenLinks Heerlen kan dus kennelijk nog steeds maar moeilijk eigen ideeen op papier krijgen. Dat blijkt ook in de raad: de partij stemde recent nog in met extra geld voor de Buitenring en stemt al tijden voor alle plannen van rechts voor meer auto’s in ons centrum.

Tegelijkertijd is GroenLinks er trots op dat het in de gemeenteraad vooral aansluiting vindt bij rechtse partijen (zie de inleiding van hun verkiezingsprogramma).

I rest my case. 

U bent hier