h

Jos van de Mortel vindt democratie maar niks

31 maart 2014

Jos van de Mortel vindt democratie maar niks

“Dat geeft zwaar te denken over het systeem van democratische verkiezingen.

Leegstandsbaas Jos van de Mortel naar aanleiding van de verkiezingswinst van de SP in Gennep en Heerlen

Tijdens de afgelopen verkiezingscampagne probeerden een Noord-Limburgse warenhuiseigenaar en een Amsterdamse leegstandsspeculant de uitslag te beinvloeden door met tienduizenden euro’s krantenpagina’s in te kopen. Heerlen bleek niet te koop en negeerde massaal het advies van de heren om op Hart-Leers te stemmen. De Amsterdamse
leegstandsspeculant Jos van de Mortel laat nu weer van zich horen. Hij vindt die democratische verkiezingen maar niks.

Van de Mortel is een slecht verliezer. Volgens hem kunnen Heerlenaren niet zelf bedenken op wie ze stemmen en hij komt daarom met allerlei onzin-redeneringen over de verkiezingsuitslag. Die uitslag had kennelijk niets te maken met de sociale keuzes in Heerlen of met de asociale bezuinigingen van het Kabinet. Volgens Van de Mortel werd er alleen op
de SP gestemd omdat Ron Meyer op de landelijke tv te zien was bij de verkiezing van het beste raadslid van Nederland. Of omdat Emile Roemer toevallig ergens in de buurt woont. Zo schrijft hij in reactie op een reisverslag van een bevriende oud-journalist.

De leegstandsspeculant blijkt een voorwaarde te stellen aan de democratie…die werkt alleen als zijn vriendjes de verkiezingen winnen.
Naar aanleiding van de verkiezingswinst van de SP in Heerlen en Gennep schrijft hij dat ‘het zwaar te denken geeft over het systeem van democratische verkiezingen.’

In andere woorden: ik vind voetbal een prachtsport, maar alleen als we winnen.

Jos van de Mortel speelt eens temeer open kaart: het gaat hem niet om Heerlen. Het gaat hem niet om de Heerlenaren. Het gaat om zijn simpele eigen belang en daar moet alles en iedereen voor wijken. In Kerkrade
kocht Van de Mortel strategische panden, dwarsboomde ontwikkelingen en draaide de gemeenschap vervolgens voor vele miljoenen een poot uit.
Heerlen koos anders. En nu zijn de druiven voor Van de Mortel heel zuur.

.

Lees hieronder de volledige reactie van Van de Mortel:

U bent hier