h

Jubileum SP huis gevierd met indrukwekkend Solidariteitsfeest.

8 september 2014

Jubileum SP huis gevierd met indrukwekkend Solidariteitsfeest.

“We eren vandaag alle SP’ers die de afgelopen 25 jaar hun steentje bijdroegen”

Op 6 september 2014 vierde de Heerlense SP het 25-jarig jubileum van het SP-huis. Een bomvol SP-huis werd getrakteerd op anekdotes, grappen, oude foto’s, heerlijke hapjes, een indrukwekkende solidariteitsactie voor de Voedselbank en een bijzondere eregast in de persoon van landelijk voorzitter Jan Marijnissen.

Er was tijd voor een grap. “Ik was destijds 7 jaar en was er niet bij, maar ik heb de afgelopen weken met stijgende verbazing met mijn neus in de oude foto’s gezeten. En partijgenoten, wat je dan opvalt? Die snorren…. Man o man… Op de snor van Peter van Zutphen kon in 1989 gemakkelijk een klein vliegtuig landen” zei SP-voorzitter Ron Meyer.

We eren alle SP’ers “We vieren vandaag feest. We vieren onze Hulpdienstmedewerkers die de afgelopen 25 jaar zo'n 17.500 mensen hielpen en onze Klopclub en z’n voorgangers die op tienduizenden deuren klopten, we vieren onze vouwers en uitdelers die zo'n MILJOEN pamfletten verspreid hebben, we vieren die duizenden Heerlenaren waarmee wij schouder aan schouder mochten staan bij bijvoorbeeld het aanpakken van de drugsellende en tijdens honderden acties in buurten en bedrijven. En we eren vandaag alle partijgenoten die meeknokten de afgelopen 25 jaar. Zij die springlevend zijn EN ook zij die niet meer onder ons zijn.”

Marijnissen Jan Marijnissen onthulde een verrassing aan de voorgevel van het SP-huis en bracht namens de landelijke partij een cheque mee voor de afdeling. “De reis vanuit Oss naar Heerlen duurt zo’n 2 uur. Dames en heren, de ontelbare keren dat ik vanuit Oss de weg naar Heerlen heb gemaakt. In het begin naar het huis van Jan en Riet de Wit, later naar dit pand. Het is altijd goed om hier te komen. De afdeling Heerlen is voor de partij een bastion.  Een afdeling die al jaren laat zien dat regeren en in de buurten actie voeren samen gaat. Ga daar mee door en blijf voortdurend vernieuwen, met nieuwe mensen en initiatieven.”

De toekomst “In dit prachtige pand, ons eigen broeinest van actie en ideeën, zit een deur. Die deur staat open voor iedereen die er door naar binnen wil voor onze Solidariteit. Maar het geheim van de SP is niet alleen dat die deur open staat om door naar binnen te komen, maar vooral open staat voor SP'ers om erdoor naar buiten te gaan, de straat op, de buurten en de bedrijven in. Ik wens dat deze deur wagenwijd open blijft staan voor nieuwe generaties SP'ers die er door  naar binnen komen EN naar buiten gaan, de straat op, de buurten en bedrijven in. Om in Heerlen, Nederland en de wereld de komende 25 jaar de vlam van SOLIDARITEIT nòg warmer te laten branden.”, eindigde Ron Meyer met een wens voor de toekomst.

De SP had voor het 25-jarig jubileum een goed doel uitgezocht: de Voedselbank Zuid-Limburg. Er werd een indrukwekkende hoeveelheid spullen (shampoo, zeep, blikken soep, etc) opgehaald. Binnenkort wordt de enorme inzameling (met een bus!) naar de Voedselbank gebracht.

foto's:dhr. J. Bergervoet en mevr. M.-A. Marijnissen.

U bent hier