h

Volkspetitie tegen bezuinigingen in de Zorg

10 mei 2015

Volkspetitie tegen bezuinigingen in de Zorg

Deze regering bezuinigt miljarden op de zorg. Verzorgingshuizen sluiten. De kwaliteit van de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen staat onder druk. Er vallen forse klappen in de thuiszorg. Er worden uren afgepakt en er is vaak te weinig zorg. Honderdduizenden mensen die zorg nodig hebben omdat ze ouder worden, een handicap hebben of kampen met psychische problemen, raken deze zorg kwijt. Regeringspartijen VVD en PvdA maken er een potje van. Langzaam maar zeker breken zij de zorg af.

Keiharde bezuinigingen raken ook de zorgmedewerkers.  De mensen die het werk moeten doen in de zorg kunnen door alle bezuinigingen en extra taken steeds minder de zorg leveren waar mensen recht op hebben. Want: zorgverleners worden vanwege de bezuinigingen ontslagen. En de mensen die nog wel in de zorg werken komen tijd te kort en voor hen is de werkdruk te hoog.

De vakbonden van FNV en CNV Zorg en Welzijn roepen de regering op met een volkspetitie om de afbraak van de zorg te stoppen. De SP is het hier hartgrondig mee eens en steunt deze actie volop. Daarom willen we voor 12 juni samen met de werknemers in de zorg en de vakbonden zo veel mogelijk handtekeningen tegen deze absurde bezuinigingen ophalen.

De SP staat daarom op donderdag 14 mei met medewerkers uit de zorg op de braderie in Hoensbroek en daarna op diverse plaatsen in de stad.

Schud de regering wakker en teken de volkspetitie! Digitaal tekenen kan via: http://www.fnvvoorzorg.nl/forms/volkspetitie-red-de-zorg/

Of help mee en haal samen met ons  handtekeningen op. U kunt zich hiervoor aanmelden via: heerlen@sp.nl

U bent hier