h

Actie voeren werkt: Kamer steunt SP bij eerlijker belasting op vermogen

19 november 2015

Actie voeren werkt: Kamer steunt SP bij eerlijker belasting op vermogen

Foto: Dominique Ducornez

SP-Kamerlid Farshad Bashir heeft woensdag een Kamermeerderheid gekregen achter zijn voorstellen om vermogens eerlijker te belasten. Op zijn initiatief gaat de regering hard aan het werk om per 2018 werkelijk rendement op vermogen te belasten.

Bashir reageert verheugd: ‘De SP koestert al langer de wens om de oneerlijke vermogensrendementsheffing
te vervangen door een moderner, eerlijker belasting: een
vermogenswinstbelasting. Lange tijd stond de SP alleen in haar strijd voor een belasting op werkelijk behaalde rendementen, maar inmiddels steunt een Kamermeerderheid onze voorstellen. Een positief resultaat!’

Ook heeft Bashir voorge- steld om de vele mogelijk- heden om belasting te ont- wijken door vermogende Nederlanders aan te pakken. ‘Ik heb een voorstel inge- diend om de vele gaten die de belastingwetgeving kent te dichten. Ik ben blij dat de mogelijkheid om belasting te ontwijken flink wordt verkleind. Rijke Nederlanders die hun belastingafdracht nu kunstmatig laag weten te houden, gaan daardoor eindelijk meer bijdragen aan de sociale voorzieningen in ons land. Dat is pure winst.’

Lees het hele SP-voorstel voor vermogenswinstbelasting hier.

U bent hier