h

OP NAAR EEN NATIONAAL ZORGFONDS ZONDER EIGEN RISICO

20 mei 2016

OP NAAR EEN NATIONAAL ZORGFONDS ZONDER EIGEN RISICO

De marktwerking in de zorg leverde geen betere zorg op. Wel veel duurdere. Zorgverzekeraars kregen bovendien steeds meer macht. Er is te veel bureaucratie, te veel verspilling en we betalen een forse boete op ziek zijn, genaamd ‘eigen risico’. Aan de reclame van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.

Het moet anders. Geen onnodige bureaucratie en geen kostenverhogende concurrentie maar samenwerking. Geen geldverslindende reclame en geen torenhoge salarissen voor zorgbobo’s. Geen eigen risico van 385 euro meer, want dat weerhoudt mensen ervan naar de dokter gaan. Ziek zijn is namelijk geen keuze.

Daarom kiezen wij voor een Nationaal Zorgfonds. We schaffen de zorgverzekeraars af en er komt één nationaal zorgfonds.

Alle SP’ers ontvangen deze maand naast de Tribune ook de Spanning, een blad met interessante artikelen over waarom zo’n nationaal zorgfonds er moet komen en wat dat zou betekenen. In juni komt bovendien ook nog een extra zorgkrant uit.

Je kunt nu al de campagne volgen door je aan te melden via www.nationaalzorgfonds.nl. Je wordt dan op de hoogte gehouden van alles wat er gaat gebeuren rondom het Nationaal Zorgfonds en ontvangt een actiepakket. Daarnaast gaan we als SP natuurlijk ook de straat op en de buurten in om het gesprek aan te gaan over zorg.

Op 16 juni organiseert de afdeling een avond rondom dit thema. Hierover wordt u nog nader geinformeerd.

Meer weten over wat er in Heerlen gaat gebeuren? Of zelf meedoen? Stuur een mailtje aan SP-raadslid Hannie Vaessen: h.vaessen@heerlen.nl

U bent hier