h

Parkeerperikelen medewerkers Zuyderland Ziekenhuis Heerlen

22 augustus 2016

Parkeerperikelen medewerkers Zuyderland Ziekenhuis Heerlen

Foto: Jan Kusters

Onlangs berichtte het LD over de parkeerperikelen voor het personeel van het  Zuyderland Ziekenhuis in Heerlen. De Directie was van plan om er een verhoging van de eigen bijdrage voor de parkeerplaats voor medewerkers  op 1 september 2016 in te laten gaan. Omdat de Directie hierover inmiddels een compromis heeft gesloten met de O.R., is deze verhoging voorlopig opgeschort. Het compromis geldt tot het einde van het jaar maar welke prijs medewerkers na 1 januari zullen betalen om bij de werkplek te kunnen parkeren, is ongewis.

De medewerkers hebben tegen dit voorgenomen besluit actie gevoerd door handtekeningen op te halen.  De SP-fractie stelt het College van B&W, bij monde van Jan Kusters, onderstaande vragen hierover:

1. Is het bij het College bekend dat de Directie van het Zuyderland Ziekenhuis het parkeren voor het personeel wilt ontmoedigen door de tarieven voor het parkeren van de wagens van het personeel drastisch te verhogen van nu gemiddeld € 13,73 per maand naar € 45,00 per maand?

2. Is het College het met de SP-fractie eens dat medewerkers - wanneer ze deze verhoging niet willen of kunnen betalen - hun wagens zullen parkeren in de omliggende wijken en met name in de wijk Douve Weien?

3. Is het College het met de SP-fractie eens dat hierdoor de nu al aanwezige grote parkeerdruk in Douve-Weien, met name in de Drieoortsput, Vrusschemigerweg en Dillegaard, nog verder zal toenemen?

4. Het personeel van het Zuyderland Ziekenhuis geeft aan dat Gemeente Heerlen eigenaar is van deze parkeerplaats. Is dat waar?

5. De Directie van het Zuyderland Ziekenhuis geeft aan dat de Gemeente Heerlen weigert medewerking te verlenen aan uitbreiding van de parkeergelegenheid. Is dit waar? En zo ja, wat kan het College hieraan doen om het Zuyderland Ziekenhuis in de gelegenheid te stellen extra parkeergelegenheid te creëren?

U bent hier