h

Vragen aan het College over het handhaven in Heerlerheide

14 augustus 2016

Vragen aan het College over het handhaven in Heerlerheide

De SP neemt bijna dagelijks waar dat op de Wannerstraat auto’s af en aan rijden en parkeren in de voetgangerszone. De veiligheid van voetgangers en  winkelend publiek komt hierdoor ernstig in gevaar. Een doorn in het oog van velen. Daarom stellen SP raadsleden Hannie Vaessen en Sedai Bayraktar hierover schriftelijke vragen aan het College.

De SP constateert dat Handhaving niet handhaaft in de Wannerstraat. Als reden geven de dienstdoende ambtenaren aan dat daar op korte termijn een digitaal systeem komt. Voor de SP is dit geen geldige reden om niet te handhaven. De SP is van mening dat deze onveilige situatie voor voetgangers en winkelend publiek niet meer langer kan duren. |"Moet er eerst een ongeluk gebeuren voordat er maatregelen genomen worden?", zo vraagt Vaessen zich af?

Daarom worden de volgende vragen aan het College gesteld:

  1. Is het College bekend met het feit dat Handhaving wel de blauwe zone in Heerlerheide-centrum handhaaft, maar niet de Wannerstraat/ Wannerplein, een voetgangersdomein waar gemotoriseerd verkeer  overheen “raast”? Zo ja, wat is de reden van het niet handhaven; zo neen, welke actie gaat u uitzetten om het gemotoriseerd verkeer hier snel tegen te gaan?
  1. Is het College het met de SP eens dat Handhaving verder moet kunnen kijken dan haar precieze opdracht indien ze bijvoorbeeld geconfronteerd wordt met gevaarlijke, onvoorziene situaties? Zo ja, wat gaat u doen om de taakstelling voor de toekomst te verbeteren? Zo neen, waarom niet?
  1. Het bevreemdt de SP ten zeerste dat gemotoriseerd verkeer dagelijks gedoogd wordt, terwijl de verantwoordelijke wethouder tot 2x toe in de Raadscommissie heeft toegezegd deze onveilige situatie te verbeteren c.q. haar te beëindigen. Waarom wordt deze onveilige situatie tot op heden gedoogd?
  1. Deelt het college de mening van de SP dat er nu daadwerkelijk op zeer korte termijn ingegrepen moet worden om aan deze gevaarlijke situaties in Heerlerheide-centrum een einde te maken?

U bent hier