h

Parkfeest Meezenbroek: 396 steunbetuigingen Nationaal Zorgfonds opgehaald!

11 september 2016

Parkfeest Meezenbroek: 396 steunbetuigingen Nationaal Zorgfonds opgehaald!

Foto: Dominique Ducornez

Tijdens het Parkfeest in Meezenbroek werden door enthousiaste SP-kerngroepleden 396 steunbetuigingen voor het Nationale Zorgfonds opgehaald. Landelijk zijn momenteel 132.000 steunbetuigingen opgehaald. Hiervan waren er 3030 uit Parkstad. We kunnen dan ook stellen dat de actie tijdens het Parkfeest meer dan succesvol was.

Bezoekers waren zeer te spreken over het plan om een Nationaal Zorgfonds in het leven te roepen. Veel mensen klaagden over het huidige stelsel waarin zorgverzekeraars te veel in de melk te brokkelen hebben als het gaat om het verstrekken van de juiste zorg of de keuze van de behandelaar.

Ronduit schandalig vinden veel mensen het principe van het eigen risico. Ook vandaag hoorden we dan ook veel verhalen van mensen die een bezoek aan huisarts, tandarts of apotheek even uitstellen omdat het hen te veel kost.
Mensen kijken dan ook reikhalzend uit naar de verdere uitwerking van dit nieuwe initiatief.

Kinderen (en volwassenen) konden op de markt blikken

Foto: Dominique Ducornez
omver gooien. Op de blikken stonden de namen van bestaande zorgverzekeraars. Dat is immers waar het nu om gaat: het huidige bestel van zorgver- zekeringen moet op de schop. Zorg moet weer betaalbaar en voor iedereen bereikbaar worden.

De komende weken zullen de leden van het kernteam in Heerlen ook in de wijken steunbetuigingen voor een Nationaal Zorgfonds ophalen.

U bent hier