h

Actie tegen asociaal rijgedrag omgeving Passartweg

12 februari 2017

Actie tegen asociaal rijgedrag omgeving Passartweg

Foto: Hilde Leeman

Bewoners uit de omgeving van de Passartweg in Hoensbroek zijn het asociale rijgedrag in hun buurt helemaal zat. Doordat doordat daar tevens het Emmacollege gelegen is, ontstaan er dagelijks levensgevaarlijke situaties. Nu er werkzaamheden aan de Akerstraat-Noord plaatvinden, is de situatie alleen maar verergerd. "Onaanvaardbaar", vindt ook SP raadslid Leeman nadat zij zelf ter plekke polshoogte nam.

Uit gesprekken met bewoners blijkt dat er regelmatige ongelukken gebeuren. Tot nu toe betreft het vaak alleen blikschade. Echter, het gegeven dat er dagelijks veel kinderen over deze weg naar school moeten, baart Leeman grote zorgen.

Op eigen initiatief richtten de buurtbewoners een actiecomité op, waarmee ze deze onwenselijke situatie aan willen pakken. Binnen enkele dagen haalden zij in hun buurt hiervoor meer dan 120 handtekeningen op.
Vrijdag 10 februari trokken een 15-tal van deze bewoners naar het Gemeentehuis in Heerlen. Daar boden zij een petitie aan bij SP-wethouder Jordy Clemens, de vervanger van wethouder verkeer Nico Aarts. De wethouder zei toe de zaak serieus te gaan bekijken. Op korte termijn gaat hij met de bewoners in gesprek over concrete maatregelen.

U bent hier