h

SP: TROTS OP VERKIEZINGSUITSLAG IN HEERLEN

16 maart 2017

SP: TROTS OP VERKIEZINGSUITSLAG IN HEERLEN

Foto: SP

De SP is, na de landelijke verkiezingen van 15 maart weer de tweede partij in omvang geworden in Heerlen. De SP kreeg 19,8% van de uitgebrachte stemmen in Heerlen.  Helaas haalde de PVV nog meer stemmen dan de SP.

In procenten is de SP iets gezakt in Heerlen, namelijk 1,3%. Dat had ook te maken met de hogere opkomstcijfers. In stemmenaantal gingen we er zelfs iets op vooruit. De SP haalde in Heerlen 55 stemmen meer dan bij de landelijke verkiezingen in 2012. Hierbij heeft zeker meegespeeld dat Jan de Wit als grote stemmentrekker jarenlang bij de eerste vertegenwoordigers op de SP-lijst stond. Jan ging met pensioen en nu was Ron Meyer de eerste kandidaat uit de Oostelijke Mijnstreek. Hij stond op plaats 22 van de lijst en haalde desondanks 2.069 stemmen.

Je kunt zeggen dat de SP in Heerlen een stabiele factor is. Voor de derde keer op rij halen we bij de Kamerverkiezingen (in 2010, 2012 en 2017) rond de 20% van de stemmen. Veel meer dan het landelijk gemiddelde dat rond de 10% ligt. En elk van die drie keer eindigen we als tweede partij. In 2010 en 2017 werden we tweede na de PVV. In 2012 na de PvdA.

DANK AAN ALLE MEDEWERKERS

De afdeling Heerlen voerde een zeer actieve campagne in Heerlen met heel
Foto: Peter van Zutphen
veel vrijwilligers. Het was niet alleen een heel actieve campagne maar ook een superleuke: er werd geklopt, gefolderd, geplakt, geverfd, borden en affiches opgehangen, met vlaggen gezwaaid, muziek gemaakt, Emile Roemer kwam op bezoek en nog veel meer. De kerngroep zorgde voor een mooie afsluitende avond bij de verkiezingsuitslag.

Het afdelingsbestuur van Heerlen bedankt Iedereen die zo hard meegewerkt heeft aan deze verkiezingscampagne en die de campagne mede tot een succes heeft gemaakt.

U bent hier