h

300 Meezenbroekers zeggen: de Kasteellaan is geen racebaan!

15 april 2017

300 Meezenbroekers zeggen: de Kasteellaan is geen racebaan!

Foto: SP

De Kasteellaan wordt al te lang als racebaan gebruikt. Daarom willen inwoners van Meezenbroek dat de maximumsnelheid NU wordt verlaagd van 50 km naar 30 km.

Foto: SP
Een actiecomité van buurtbewoners heeft heeft de afgelopen weken samen met de SP handtekeningen ingezameld van buurtbewoners die het hiermee eens zijn. Deze handtekeningen werden door een grote groep Meezenbroekenaren, onder leiding van Ad Schaaf en Sita Rene Bottenberg aan het college van Heerlen aangeboden.  De aanwezige wethouders Nico Aarts en Peter van Zutphen waren onder de indruk van de petitie en de actie voor een veilige Kasteellaan waar maximaal 30 km per uur gereden mag worden.

Foto: SP
Ze zegden toe dat de hele Kasteellaan 30 km zone wordt. Over 2 weken zal de gemeente tijdelijke maatregelen (tijdelijke drempels of bloembakken) bekend maken. Begin 2018 wordt de hele straat gerenoveerd en ingericht als 30km zone. We zijn er nog niet, maar de 1e slag is gewonnen.

 

De SP spreekt komend jaar met 1 miljoen mensen over verbetering van hun buurt. Na acties in Heerenveen en Groningen is Meezenbroek de 3e actie in de buurtencampagne van de SP.

En er zullen nog vele volgen...

U bent hier