h

Politiek café SP Heerlen

29 mei 2017

Politiek café SP Heerlen

Foto: SP

Er waren 28 mei zo'n 60 mensen in het Bètahuis aanwezig bij de door de SP en TNI georganiseerde bijeenkomst die in het teken stond van de sluiting van de kerncentrale in Tihange. Speciale gasten bij dit politiek café waren een groep Sioux van Standing Roch in de Verenigde Staten, Sandra Beckerman (Tweede Kamerlid SP), Andrej Hunko en Walter Schumacher (Die Linke) enb Simon Heijens (PvdA België).

Foto: chris hesse
De Sioux voeren al jarenlang strijd tegen de aanleg van een oliepijpleiding over hun grondgebied. Daar waar President Obama eerder het project had stil gelegd, heeft President Trump (hoe verrassend) toestemming gegeven om de pijpleiding wél aan te leggen. In hun inspirerende presentatie beschreven de Sioux hóe ze actie hebben gevoerd en dat ze zouden blijven vechten om hun grond, hun water en hun heilige plaatsen te beschermen tegen de plannen van een paar vermogende Amerikanen.

Sandra Beckerman, voormalig fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Groningen én prominent actievoerder tegen de gasboringen in Groningen, vertelde hoe er door de SP in Groningen volhardend en vastberaden actie is gevoerd tégen de voortzetting van de gasboringen, tégen de aanwezigheid van de NAM en Shell en vóór het vergoeden van de schades aan gebouwen, veroorzaakt door de aardbevingen als gevolg van die boringen.

Hunko, Schumacher en Heijens spraken hun actieve steun uit voor de acties vóór de sluiting van de kerncentrale in Tihange. Ze riepen iedereen op om deel te nemen aabn de menselijke ketting van Aken naar Luik op 25 juni. Meer informatie hierover ook in het inlegvel van de Tribune van juni aanstaande en op www.stop-tihange.org/nl/

U bent hier