h

Barbecue Meezenbroek: buurt viert succes!

24 september 2017

Barbecue Meezenbroek: buurt viert succes!

Foto: Jordy Clemens

Het gezegde luidt: ‘als je wint, heb je vrienden’ en dat zal best wel zo zijn, maar in Meezenbroek hebben ze daar een variant op bedacht: ‘als je wint, vier je een feestje’. Eigenlijk moesten dat dan twee feestjes zijn; want de actievoerders uit Meezenbroek wonnen eerst hun strijd voor de invoering van snelheidsbeperkende maatregelen op de Kasteellaan (tot dan bekend als de Racebaan) om vervolgens geen genoegen te nemen met de sluiting van de pinautomaat in de buurt.

De SNS- bank had al snel door dat het de bewoners menens was toen de verantwoordelijk bankdirecteur werd uitgenodigd om langs te komen voor een gesprek: ‘maar wij willen ook wel naar Utrecht komen’. Hij kwam, zag en deed water bij de wijn (en parkeerde zijn auto in de aanpalende buurt). De pinautomaat komt dus terug in de wijk.

Deze twee overwinningen waren aanleiding tot het organiseren van een zeer geslaagde buurt-barbecue. Zelfs het zonnetje was de actievoerende wijkbewoners gunstig gezind. En omdat alles begon met de actie om de snelheid op de Kasteellaan omlaag te brengen van 50 km naar 30 km, werd een actiemonument onthuld: ‘Dit actiemonument is een ode aan de MSP’ers die in 2017 opstonden voor een veilige Kasteellaan’. Zo is het. Een blijvende herinnering dat actievoeren loont! En volhouden ook. 

U bent hier