h

Solidariteitsdag 2017

12 oktober 2017

Solidariteitsdag 2017

Foto: Hans Gelissen

Voor het 4de jaar op rij hield de SP in Heerlen op zaterdag 7 oktober haar Solidariteitsdag. Dit jaar stond deze in het teken van de Stichting Patiëns. Een stichting met 26 vrijwilligers die ondersteuning verleent aan mantelzorgers van terminaal zieke patiënten. Deze ondersteuning bestaat uit het ontlasten van de mantelzorger zodat deze, wanneer nodig, ook even tijd voor zichzelf kan nemen om zodoende de ‘batterijen’ weer op te laden.

De reacties van de Heerlense SP leden waren zeer positief over dit initiatief. Iedereen kent wel een mantelzorger of iemand die terminaal ziek was of is. Daardoor kon men zich in de situatie inleven.

Foto: Hans Gelissen
Voor en tijdens de solidariteitsdag heeft de afdeling diverse activiteiten ontplooid om geld op te halen ter ondersteuning van Stichting Patiëns. Zo zijn er ansichtkaarten met afbeeldingen uit het Heerlense straatkunst museum ‘Megapool: Hall of Fame’ verkocht, werd er tijdens de Solidariteitsdag een ludieke bingo gehouden en vond er een veiling plaats van SP-kunstwerkjes.

Foto: Hans Gelissen
Er heerste een gezellige sfeer in het SP huis terwijl Solidariteit gevierd werd onder het genot van een hapje en een drankje. Aan het einde van dag, werd een (voorlopige) opbrengst van maar liefst 750 Euro aan de Stichting Patiëns overhandigd.

 

 

Eens te meer blijkt het belang en het effect van oprechte Solidariteit en hoe de maatschappij hierbij gebaat is. Daarom: dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes.

U bent hier