h

Stuur Tihange met pensioen!

31 oktober 2017

Stuur Tihange met pensioen!

Foto: SP

Pensioenfondsen kunnen niet meer wegkijken. 250 miljoen van ons pensioengeld zit in Engie, de eigenaar van de onveilige en overjarige kerncentrales Doel en Tihange. Deze kerncentrales zijn verouderd en kennen vele gebreken én ze draaien mede op Nederlands pensioengeld. In totaal hebben Nederlandse pensioenfondsen een kwart miljard geïnvesteerd in de eigenaar van deze centrales. Daarmee brengen we 100.000en mensen in gevaar. Maar met ons pensioenkapitaal hebben we ook een kans om de centrales gesloten te krijgen. Daarom gingen actievoerders, begeleid door SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en partijvoorzitter Ron Meyer, bij 3 grote pensioenfondsen langs. Ze brachten daarmee deze problematiek onder de aandacht van de pensioenfondsen en vroegen hen mee te werken aan een schone en veilige toekomst door bij Engie te pleiten voor het sluiten van de onveilige centrales.

U bent hier