h

Van vieze kattenbak naar buurtspeeltuintje

3 februari 2018

Van vieze kattenbak naar buurtspeeltuintje

Foto: Jacques Bergevoet

Het speeltuintje aan de Potgieterstraat op de Molenberg in Heerlen is officieel geopend door de wethouders Nico Aarts en Jordy Clemens en Emiel Kerckhoffs van Wonen Zuid. Het speeltuintje was vervallen tot een vieze zanderige kattenbak waar nog maar weinig te spelen viel. Met hulp van de SP werd er actie gevoerd.

Er werden handtekeningen opgehaald en de kinderen maakten tekeningen. De wethouders Aarts en Clemens werden uitgenodigd om zelf te komen kijken. Zij waren het wel eens met de klachten van de buurtbewoners en beloofden hun best te doen voor de kinderen van de Molenberg. Nu is de vieze kattenbak een mooi speeltuintje geworden.

Foto: Jacques Bergevoet
De gemeente zorgde voor een mooie vloer van rubberen tegels en plaatste een splinternieuw speeltoestel voor jonge kinderen. Wonen Zuid zette er een mooi hek om heen zodat de kinderen er ook veilig kunnen spelen.
Wethouder Aarts maakte de omwonenden een compliment voor hun actie. Eigenlijk was het onderhoud van deze kleine speeltuintjes al wegbezuinigd bij de gemeente maar dankzij de Molenberg had de gemeenteraad hier weer geld voor beschikbaar gesteld. De mensen van de Potgieterstraat zijn erg blij met het mooie nieuwe speeltuintje en omdat zij actief werden, profiteren hier ook andere buurten van.

 

 

U bent hier