h

SP SOLIDAIR MET WERKNEMERS IN HET STREEKVERVOER

1 juli 2018

SP SOLIDAIR MET WERKNEMERS IN HET STREEKVERVOER

Foto: SP

Sinds de invoering van de marktwerking in het openbaar vervoer én de daarmee samenhangende aanbestedingen van overheden zijn er steeds weer problemen in het openbaar vervoer: onzekerheid bij het personeel, minder buslijnen, minder kwaliteit en steeds slechtere arbeidsomstandigheden. Reizigers en werknemers  zijn de dupe.

Aan het eind van de rit worden de werknemers in het streekvervoer afgeknepen met een extreem hoge werkdruk.  Het is te gek voor woorden dat de chauffeurs in 2018 nog moet vechten voor menswaardige arbeidsomstandigheden, tégen een extreem hoge werkdruk en vóór een eerlijk loon.  Dat ze moeten staken voor redelijke pauzes om hun boterham te eten en voor het recht om een toilet te bezoeken.

Hoe lastig deze staking voor reizigers ook is, de SP vindt de eisen terecht én ondersteunt deze. De SP is solidair met de staking van de werknemers in het streekvervoer. 

Om dit te onderstrepen, bezochten actievoerders van de SP in alle vroegte de “Spuiklep”, het honk van de buschauffeurs, waar zo’n dertig stakende chauffeurs verzameld waren. De uitgesproken  steun én de meegebrachte cake werden erg gewaardeerd.

U bent hier