h

SP op de koffie bij Doorn&Salari Vastgoed in Schiedam

30 juni 2020

SP op de koffie bij Doorn&Salari Vastgoed in Schiedam

Foto: SP

Bewoners van flats in de zogenaamde 'Doornstraatjes' op de Heerlenbaan gingen op de koffie bij verhuurder van Doorn & Salari (D&S) in Schiedam en boden daar een petitie aan waarin gevraagd werd om de woningen te herstellen en beter te onderhouden. Dit gebeurde, nadat de verhuurder in eerste instantie weigerde om naar Heerlen te komen. 

Foto: SP
De bewoners hadden zich bij de SP in Heerlen gemeld na een aangekondigde huurverhoging. Dit, terwijl er veel klachten zijn over deze flats: slecht hang- en sluitwerk, slechte isolatie, enkel glas, slecht onderhoud aan keukens en badkamers en willekeur bij de renovatie van de flatjes.

Toen bewoners met ondersteuning van de SP aankondigden ‘dan wel naar Schiedam te komen’, was D&S opeens wél bereid om te komen. Maar wel pas op 8 juli, nadat de aangekondigde huurverhoging zou zijn ingegaan.

Bij het in ontvangst nemen van de petitie, beriep een vertegenwoordiger van D&S zich op 'landelijk overheidsbeleid'.

De actie werd ondersteund door de SP-afdelingen uit Heerlen, Leusden, Schiedam en Vlaardingen.

U bent hier