h

Minimumloon naar 14 Euro!

26 februari 2021

Minimumloon naar 14 Euro!

Foto: Jeroen Hendriks

Woensdag 24 februari 2021 steunde een grote meerderheid van de Heerlense gemeenteraad het voorstel om Heerlen aan te laten sluiten bij de coalitie vóór verhoging van het minimumloon naar 14 euro. Enkel Hart-Leers, VVD en Stadpartij stemden tegen. Vooraf werden de raadsleden nog aangemoedigd door een afvaardiging van de FNV.

In Heerlen zijn er duizenden mensen die de samenleving in moeilijke tijden overeind houden. Ziekenhuisschoonmakers, supermarktmedewerkers, pakketbezorgers, vuilnisophalers, zorgverleners en vele anderen. Opvallend genoeg zijn er veel mensen in 'cruciale beroepen' die een laag loon ontvangen.

Dat moet veranderen. Natuurlijk landelijk, maar in Heerlen maken we graag een start.

U bent hier