h

Het Centrumbad komt er!

27 juni 2021

Het Centrumbad komt er!

Foto: Peter van Zutphen

In elk verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad sinds het verdwijnen van het centrumbad, heeft de SP het punt opgenomen dat er een zwembad ‘in of in de buurt van’ het centrum moet komen. In 2018 werd het opgenomen in het Coalitieakkoord ‘Samen doorbouwen met Lef’. En dat hebben we gedaan. Woensdag 23 juni is de gemeenteraad met grote meerderheid akkoord gegaan met de
realisatie van een Centrumbad op de locatie Putgraaf 188.

Het wordt een zgn. doelgroepenbad, waarin leszwemmen en ‘baantjestrekken’ zal plaatsvinden.

Sportfondsen gaat het bad exploiteren en zal dat ook gaan doen voor het zwembad Otterveurdt in Hoensbroek.

Daarmee komt het Sportfondsenbad weer terug in Heerlen, aan de andere kant van het centrum. SP wethouder Peter van Zutphen heeft hiermee met lef en doorzettingsvermogen een lang gekoesterde SP- wens in vervulling
laten gaan.

Reactie toevoegen

U bent hier