h

Opknappen speeltuintje dr. Schaepmanplein Molenberg

25 juli 2021

Opknappen speeltuintje dr. Schaepmanplein Molenberg

Het mooie aan raadslid zijn vinden de SP fractieleden, is niet het zitten op het “pluche” van de stoelen in de raadszaal, maar dat bewoners ons bellen/appen met de vraag of wij ze in hun wijk kunnen helpen.

Nu hebben bewoners uit de wijk Molenberg, SP-raadslid Anita Hendriks-Berg benaderd met de vraag, welke mogelijkheden er zijn om de speeltuin aan het dr. Schaepmanplein op de Molenberg op te knappen. De kinderen uit de hele wijk maken gebruik van deze speeltuin. Echter: zoals die er nu bij ligt is het speelplezier snel over want:

  • Zandbak ligt vol kattenpoep, glas en afval

  • Er zijn speeltoestellen weggehaald en geen nieuwe geplaatst

  • Er ligt een groot grasveld, wat niet onderhouden wordt

  • Voor kinderen in de leeftijd tussen de 7 en 10 jaar is er zo goed als niks om te spelen

Soms leiden dit soort vragen tot een grote actie. Dit keer heeft Anita het onderwerp  eerst in een gesprek met wethouder Charles Cleassens aangekaart. Hij heeft toegezegd dat vanuit "buurtdeals" gekeken zal worden of hierin iets mogelijk is.

Duurt dit te lang, dan zal ons raadslid natuurlijk een actie met de bewoners opzetten om deze situatie te verbeteren en de speeltuin weer tot een plek te maken waar het voor kinderen fijn is om te spelen.

U bent hier