h

Oproep van de SP aan het College van B&W: Bescherm onze stadsschapen!

11 juli 2021

Oproep van de SP aan het College van B&W: Bescherm onze stadsschapen!

Foto: Elno Jongen

De afgelopen tijd waren er verschillende berichten over loslopende honden die schapen uit onze stadskudde zouden hebben aangevallen. Voor die schapen loopt zo’n beet vaak slecht af. De SP roept het college op in actie te komen en de schapen beter te beschermen.

Al sinds jaar en dag worden veel Heerlense grasveldjes, bijvoorbeeld langs de Caumberbeek, niet meer ouderwets gemaaid maar graast er onze stadskudde. Dat is niet alleen heel erg leuk om te zien maar ook nog eens beter voor de natuur. Maar onaangelijnde honden die achter schapen aangaan vormen een steeds groter probleem.

SP-raadslid Sita Bottenberg wil dat er actie wordt ondernomen: ‘Ik roep het college op strenger te controleren op het aanlijnen van honden. Niet omdat iedere hond agressief is, maar er is maar één beet nodig om een schaap gruwelijk te verwonden of te doden. Dat is onnodig en mag niet meer gebeuren.’

U bent hier